Emine Erdoğan: Manyetik dalgalarla bir ömür geçiriyoruz

Düzenleyen:
Emine Erdoğan: Manyetik dalgalarla  bir ömür geçiriyoruz

YAŞAM Haberleri

Teknolojik aletlerin uzun süreli kullanımının sağlığı yakından etkilediğini ifade eden Erdoğan, özellikle çocukların olabildiğince korunması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Yeşilköy’de bir otelde düzenlenen 3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde yaptığı konuşmada, son yıllarda teknolojinin bir fırsat olmaktan çıkıp, bağımlılık yaparak tehdide dönüştüğünü söyledi. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da hazır bulunduğu kongrede, “İnternet, cep telefonu, akıllı telefon uygulamaları ve dijital oyunlar hayatımızın merkezine yerleşiyor. Teknolojik aletlerin uzun süreli kullanımı sağlığımızı yakından etkiliyor. Etrafımızı çepeçevre kuşatan sinyallerin, beyin hücrelerinde hasarlar oluşturduğunu biliyoruz, fakat boyutlarının henüz yeterince farkında değiliz. Yoğun radyasyona maruz kalıyor, manyetik dalgalar arasında bir ömür geçiriyoruz” dedi. Ölçülü bir teknoloji kullanımının son derece önemli olduğunu belirten Erdoğan, “Anne-baba ya da öğretmen olarak çocuklarımıza doğru teknoloji kullanım alışkanlığı kazandırmak durumundayız” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...