500 kilo atık pile bir işitme cihazı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
500 kilo atık pile bir işitme cihazı

YAŞAM Haberleri  / IHA

Zeytinburnu Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hem çevreye hem de işitme engellilere yönelik özel bir çalışmaya imza attı.

Türkiye’de ilk defa Zeytinburnu Belediyesi’nin öncülüğünde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, TAP Derneği ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Sen de Bir Kulak Ver’ projesi kapsamında atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak her 500 kilogram atık pil karşılığında ihtiyacı olan bir işitme engellinin hayalleri gerçekleştirilerek işitme cihazına kavuşmuş olacak. 1 Mart’ta hayata geçirilen ve  30 Kasım günü son bulacak olan proje kapsamında şu ana kadar tonlarca atık pil geri dönüşüme kazandırıldı. Projenin bitiminin ardından elde edilen atık pillerle alınan işitme cihazları Dünya Engelliler Günü’nde, işitme engelli vatandaşlara teslim edilecek.          
         

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...