HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Antalya Kumluca'da heyelan nedeniyle 12 ev boşaltıldı

Düzenleyen:
Antalya Kumluca'da heyelan nedeniyle 12 ev boşaltıldı
Antalya, Kumluca, Haberler, Haber

YAŞAM Haberleri

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde toprak kayması nedeniyle 12 ev, risk bölgesinde bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

Kumluca'ya bağlı Büyükalan Mahallesi'nde geçen salı günü toprak kayması nedeniyle 5 ev ile 7 hayvan barınağının yıkılmasının ardından bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk aşamada 8 ev tedbir amacıyla boşaltılırken, evleri yıkılan vatandaşlar ise Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kemer Belediyesi'nin gönderdiği çadırlara yerleşti. Bölgede inceleme yapan yetkililer, göçük riski bulunduğu gerekçesiyle 4 evin daha boşaltılmasına karar verdi. Ev sahipleri vatandaşların yardımıyla eşyalarını tahliye ediyor.
Antalya Kumluca'da heyelan nedeniyle 12 ev boşaltıldı
Risk altındaki evini boşaltan 75 yaşındaki Sabriye Arıcan, heyelan anında evde olduklarını söyledi. Köpeğin havlamasıyla olayın farkına vardıklarını anlatan Arıcan, "Evin içerisindeydik. O sırada eşimle dışarı çıktık. Ağaç, taş toprak her şey bir anda kayıp üstümüze geldi. Evimizde de çatlaklar var. Komşuların evinde kalıyoruz. Evimizi boşaltıyoruz. 2 oğlum ise evlerini boşaltamadı. Devletten her şeyi bekliyorum. Suriyelilere maaş bağlıyorlar. Biz de vatandaşız. Bileğimizle çalıştık, tırnaklarımızla yaptık vaktiyle. Biz de bir şeyler bekliyoruz" dedi.
Antalya Kumluca'da heyelan nedeniyle 12 ev boşaltıldı
"CANIMIZI ZOR KURTARDIK"

Evi yıkılan 56 yaşındaki Mehmet Demirel de evinin heyelan nedeniyle yıkıldığını anlattı. Yoldan geçenlerin heyelanı fark ederek kendilerine haber verdiğini kaydeden Demirel, "Hemen dışarı çıktık. O anda her yer karışmıştı zaten. Evimiz zarar gördü. Canımızı kurtardık. Eşyamızın bir kısmını aldık çoğu kaldı. Evlere giremiyoruz" diye konuştu.
Büyükalan Muhtarı Zeki Kahraman ise şunları kaydetti:
"Yaklaşık 100 hanelik bir mahalleyiz. Geçen hafta salı günü heyelan başladı. Halen şu anda da toprakta hareket devam ediyor. Heyelan Yanıktan mevkiinde oldu ancak başlangıç noktası Çardaklı mevkii. İlk etapta bu kadar genişleyeceğini düşünemedik. Ama salı günü başlayan heyelan perşembe gününden itibaren daha hızlanmaya ve genişlemeye başladı. Çatlaklar daha da büyük oluşmaya başladı. Halkı heyelan bölgesine sokmamaya çalıştık. 5- 6 evi bir anda boşaltmaya çalıştık. Bazı eşyalarımızı kurtardık, bazılarını kurtaramadık. Toplam 12 ev boşaltıldı."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...