Doktorlar '15 yaşını göremez' dedi, öğretmen baba kızını tedavi etti!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Doktorlar '15 yaşını göremez' dedi, öğretmen baba kızını tedavi etti!

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

25 yıl öğretmenlik yapan Yaşar Temel Başer, doktorların "15. yaşını görmez" diyerek MPS hastalığı tanısı koyduğu kızı için emekli oldu. Ailesini aldığı gibi Gümüşhane'deki köyüne gelen baba evladının daha uzun bir hayat yaşaması için elinden geleni ardına koymadı. Onun bu çabaları sonuç da verdi, kızı bugün 28 yaşında...

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Gözeler köyünde yaşayan emekli sınıf öğretmeni Yaşar Temel Başer (67), hayatını Mukopolisakkaridoz (MPS) hastası engelli kızı Nur Hilal Başer’e adadı.

Doktorlar '15 yaşını göremez' dedi, öğretmen baba kızını tedavi etti! - 1. Resim

DOKTORLAR "15 YAŞINI GÖRMEZ" DEDİ

Doktorların "15. yaşını görmez" diyerek MPS hastalığı tanısının koyduğu kızı için harekete geçen Başer, 25 yıllık öğretmenlik mesleğinden emekli oldu ve 2007 yılında köyüne yerleşti. Yaşar Temel Başer ve eşi Rabia Başer çifti engelli kızını daha uzun bir hayat sürmesi için 17 yıldır kendi bahçelerinde ürettikleri ve hayvanlarından elde ettikleri doğal ürünlerle besledi. Nur Hilal Başer 28 yaşına geldi. Doğal ürünlerin ve temiz köy havasının kızının uzun yıllar yaşamasında çok etkili olduğunu söyleyen Rabia Başer (67), evladının bakımını hiçbir zaman aksatmadığını dile getirdi. 

Doktorlar '15 yaşını göremez' dedi, öğretmen baba kızını tedavi etti! - 2. Resim

"KENDİMİ ÇOCUĞUMA ADADIM"

Gıdaların yanında köydeki temiz hava ve suyun da kızının uzun yaşamasında etkili olduğunu ifade eden Yaşar Temel Başer, “Erken emekli olmamın en büyük nedeni rahatsız olan kızım. Kızımın daha uzun ve sağlıklı yaşaması için emekli olup köye gelmeyi tercih ettim. Köyde kızımızı organik ve sağlıklı yiyeceklerle, hayvansal gıdalarla besliyoruz. Daha sağlıklı ve daha faydalı oluyor onun için. Hava ve suyun da temiz olması sağlıklı olmasında etkili. Kızımı Çapa Tıp Fakültesi’ne götürdüm. Burada yapılan tetkikler ve tedaviler sonuç vermedi. Oradaki doktorlar da bu hastalıkta hastanın çok uzun yaşamayacağını söylediler. Ben de artık tedavi olmadığı için kızımı alıp Gümüşhane’ye geldim ve emekli oldum. Çok işe yaradı, şu yaşa kadar ufak tefek sıkıntılar haricinde herhangi bir sorun yaşamadık. Kendimi tamamen çocuğuma adadım” dedi.

Doktorlar '15 yaşını göremez' dedi, öğretmen baba kızını tedavi etti! - 3. Resim

Doktorlar '15 yaşını göremez' dedi, öğretmen baba kızını tedavi etti! - 4. Resim

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...