İznik Gölü'nde keşfedildi, tam 2 bin yıllık! Poseidon'a ait olabilir...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İznik Gölü'nde keşfedildi, tam 2 bin yıllık! Poseidon'a ait olabilir...

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İznik Gölü kıyısında bulunan üç uçlu mızrak ucu, arkeoloji müzesine teslim edildi. 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi eser, Yunan mitolojisinin sembollerinden Poseidon'un mızrak ucuna benzetildi.

Dört büyük uygarlığa ev sahipliği yapan ve 'medeniyetlerin başkenti' olarak bilinen İznik'te tarihi eserler çıkmaya devam ediyor. İznik Gölü'nde suların çekilmesiyle zaman zaman tarihi eserler gün yüzüne çıkarken, gölde bu sefer mızrak ucu bulundu.

Türkiye'nin en büyük beşinci gölü olan ve içerisinde dünya çapındaki en önemli 10 keşiften biri seçilen bazilikanın da bulunduğu İznik gölü kıyısındaki bir kafe işletmecisi, temizlik yaparken mızrak ucu buldu. 

İznik Gölü'nde keşfedildi, tam 2 bin yıllık! Poseidon'a ait olabilir...

İKİ BİN YILLIK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Üzeri taş ile kaplı olan üç uçlu mızrak ucu olduğu düşünülen demirin tarihi eser olduğunu anlayan işletmeci, eseri İznik Müzesi'ne teslim etti. Teslim edilen mızrak ucunun 2 bin yıllık olduğunun tahmin edildiği öğrenildi.

Bulunan eser Yunan mitolojisinde Poseidon olarak resmedilen figürün mızrağına benzetildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...