Hepsi bir yerde keşfedildi, paha biçilemiyor: 11 gizli mezar, 14 iskelet, 1000'den fazla tarihi eser...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hepsi bir yerde keşfedildi, paha biçilemiyor: 11 gizli mezar, 14 iskelet, 1000'den fazla tarihi eser...

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meksika'nın San Andres Cholula kentinde yapılan araştırmalar sonucunda 11 gizli mezar, binden fazla arkeolojik eser ve 6'sı yetişkin 8'i çocuk olmak üzere 14 insan iskeleti keşfedildi.

Meksika'nın orta kesiminde yer alan San Andres Cholula kentinde yapılan araştırmalar sonucunda paha biçilemez kalıntılar keşfedildi. Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü (INAH) tarafından yapılan açıklamaya göre; keşfedilen eserler Geç Postklasik Döneme (1200-1521) ait.

GÖMÜLDÜKTEN BU YANA HİÇ DOKUNULMAMIŞ

INAH, bölgede 11 gizli mezar, 1000'den fazla arkeolojik eser ile 14 insan iskeleti bulunduğunu duyurdu. Yapılan analizlerde bulunan insan kalıntılarının ve seramik parçaların gömüldükleri günden bu yana hiç dokunulmamış oldukları belirtildi.

EFE haber ajansına açıklamalarda bulunan INAH Arkeoloğu Sergio Suarez, keşefedilen kalıntıların paha biçilmez ve tarihi bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Hepsi bir yerde keşfedildi, paha biçilemiyor: 11 gizli mezar, 14 iskelet, 1000'den fazla tarihi eser...

İSKELETLERİN 6'SI YETİŞKİN, 8'İ ÇOCUK

Arkeolog ve Proje Sorumlusu Erick Alarcon Carmona da sokaklarda herhangi bir yapı ya da piramit izine rastlamadıklarını belirterek, "Yaptığımız temizlik ve yıkama işleminde birçoğu seramik olmak üzere 1000'den fazla parça tespit ettik, bunların bir araya gelebileceğini de ortaya çıkardık. Bir yandan kazı işlemi diğer yandan da laboratuvar süreci devam ediyor" dedi.

Fiziksel Antropoloji Uzmanı Martin Hernandez ise bulunan 14 iskeletin sakinlerinin yaşam biçimini ve sağlık durumlarını ortaya çıkaracak analizler yaptıklarını kaydederek, "6 yetişkin ile 8 çocuk olmak üzere 14 birey tespit edildi." ifadesini kullandı. (Fotoğraflaar: EFE/Hilda Ríos)

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...