Ne maymun ne de kurbağa! Gören dönüp tekrar bakıyor: İlginç kaya ziyaretlerin odağı oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ne maymun ne de kurbağa! Gören dönüp tekrar bakıyor: İlginç kaya ziyaretlerin odağı oldu

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kırklareli’nde bulunan bir kaya var ki görüntüsü ile oldukça dikkat çekiyor. Halk arasında "Maymun Kaya" olarak adlandırılan kaya ilgi odağı olmuş durumda. Bu kayayı gören birçok kişi her ne kadar maymuna benzetmiş olsa da kurbağaya benzeten de var. Ziyaretçilerin gördüğü zaman fotoğraf çekmeden döndüğü kaya ise köylüler ve avcıların yön belirmek için kullandığı bir nokta haline gelmiş durumda.

Kırklareli Kofçaz ilçesi 7. kilometresinde bulunan ve doğal yollarla oluşmuş kaya görenlerin ilgisini çekiyor. Maymuna benzeyen kaya yoldan geçenleri ilgi odağı oluyor. Halk arasında "Maymun Kaya" olarak adlandırılan kaya köylüler veya avcılar tarif etmek için kullanıyor.

BÖLGE 'MAYMUN KAYA' DİYE ADLANDIRILIYOR

DOKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çiğdem, doğanın şekillendirdiği bir kayanın maymuna benzemesi yoldan geçenleri ilgisini çektiğini ifade ederek, “Bulunduğumuz yer Istrancalar bölgesi Kofçaz yolu üzerindeyiz. Burası ‘Maymun Kaya’ diye anılan bir yer. Aslında bu bölgede maymun yok, bizim bölgede tespit edilen 2 bin 62 adet hayvan türü var ama bunların arasında maymun yok." dedi. Çiğdem,  son buzul çağını yaşamadığı için bu bölgenin inanılmaz bir biyo çeşitliğe sahip oldğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

'HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR'

-Dediğim gibi 2 bin 62 tür hayvan tespit edildi, bunların arasında maymun yok ve maymun olma ihtimali zaten yok. Ama olmayan türleri bile doğa armağan ediyor bize. Doğanın şekillendirdiği bir maymun kafasına benzeyen kaya var. Bu ‘Maymun Kaya’ bölgede insanların tarifi içinde kullanılıyor. Örneğin Maymun Kaya’nın güneyi veya kuzeyi gibi. Halk arasında çokça tarif olarak kullanılıyor bu alan. Yoldan geçen herkesin ilgisini çeken bir kaya parçası bu. Özellikle boyandığında çok ilgi çekiyor, şuanda boyaları gitmiş olsa da maymun kaya buraların değerlerinden bir tanesi.

Yolda geçen vatandaşlar zaman zaman durup ‘Maymun Kaya’nın fotoğrafını çekiyorlar.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...