Sağlık
Türkiye sağlıkta sınırları aşıyor! 2 milyon sağlık turisti geldi
14 saat 15 dakika önce
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Güner: Hastaneler 9’luk depreme bile dayanıklı olacak
29 Nisan 2025 - 03:50
Kansere karşı akıllı aşı dönemi başlıyor! Kemoterapi tarihe mi karışacak?
29 Nisan 2025 - 03:40
Bebek ölümlerine dikkat! Bu aşı da takvime eklenmeli
29 Nisan 2025 - 03:30
Gazlı içecekler böbreği mahvediyor! Hazır meyve suları da zararlı
29 Nisan 2025 - 03:20
Akciğer kanserine ‘sesten’ erken teşhis! Türk bilim adamları geliştirdi
Altı ayda aort damarı ikinci defa yırtıldı! İki defa ölümden döndü
Sosyal medya rekoru kırıyoruz! Günün 7 saati çevrim içiyiz
Çağdaş Atan Göztepe mağlubiyetinin sebebini açıkladı: "Kazanan takım bozulmaz klişesine kaybettim"
Erken ölüme kapı aralıyor! Bilim insanları uyardı, aşırı işlenmiş gıdalar tehlike saçıyor
Apandisit sandı, gerçek hastanede ortaya çıktı: "Kalp damar cerrahisinin en tehlikeli acil durumu"
27 Eylül 2022 - 03:18
Ailesinde meme kanseri olan erkekte prostat kanseri riski artıyor
Kanserin ortaya çıkışında genetik faktörler son derece önemli. Bu gerçekten yola çıkan 5 dernek Türkiye’de ilk defa yumurtalık ve prostat kanserini kapsayan “Genetik Tanı Uzlaşı Raporu”nu hazırladı.
26 Eylül 2022 - 17:20
Çocuklarıyla oynayabilmek için 2 yılda yarı kilosuna düştü! Son hali inanılmaz…
Konya'da yaşayan 43 yaşındaki 3 çocuk annesi Suna Torun, aşırı kiloları nedeniyle hayatı zorlaştığı için obezite cerrahi yöntemiyle kilo verdi. İki yılda yarı kilosuna düşen kadın “Yeniden doğmuş gibiyim” dedi.
26 Eylül 2022 - 16:47
‘Ne yesem yarıyor’ diyenler dikkat: Kilo almanın az bilinen 5 gizli nedeni
Beslenmenize dikkat ettiğiniz ve düzenli egzersiz yaptığınız halde kilo almaya devam ediyorsanız dikkat! Kilo artışının altında sağlık problemleri yatıyor olabilir.
26 Eylül 2022 - 12:46
Yüksek sesle televizyon izleyen çocuklarda işitme kaybı olabilir!
TÜİK’in yaptığı son çalışmalara göre Türkiye’deki 2-14 yaş grubu arasındaki çocuklarda yüzde 2 oranında işitme kaybı tespit edildi. Çocukluk çağında ortaya çıkan işitme kayıplarının yetişkinlerde oluşan işitme kayıplarından daha fazla önem arz ettiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, televizyonun sesini gereğinden fazla açan ya da televizyona çok yaklaşan çocuklarda işitme kaybının olabileceğini belirterek aileleri bu konuda uyardı.
26 Eylül 2022 - 11:33
Eksikliğine dikkat: Yorgunluk, kemik ağrısı, depresyona sebep oluyor
Havaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş yerini yavaş yavaş kapalı havalara bırakıyor. Peki, D vitamini eksikliğinde hangi hastalıklar ortaya çıkıyor? D vitamini eksikliği nasıl belli oluyor. Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini beraberinde getirdiğini belirterek önemli uyarılarda bulundu.
26 Eylül 2022 - 10:27
Uzun yaşamanın sırrı belli oldu! Çin ve Koreliler sürekli tüketiyor: Beyni koruyor, kalbi tıkır tıkır çalıştırıyor
Ülkemizde Kastamonu’da bolca bulunan siyah sarımsak, Kore ve Çin’de uzun yaşamın sırrı olarak biliniyor. Beyaz sarımsağın fermente edilmesi ile elde edilen siyah sarımsak, lezzet ve sağlığı bir arada sunuyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu muazzam besin, bağışıklığı güçlendiriyor, beyni koruyor, kalp sağlığını iyileştiriyor ve kilo kaybına yardımcı oluyor.
24 Eylül 2022 - 17:13
Vakalar arttı: İnsandan insana kolayca bulaşıyor, deride tüneller açıyor... Hastalık karşısında ilaçlar bile çaresiz!
Vücutta kaşıntıya yol açan yaygın bir parazit hastalığı olan uyuz, insandan insana bulaş yoluyla yayılıyor ve bu nedenle belli dönemlerde belli bölgelerde ortaya çıkabiliyor. Dermatoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Selda Pelin Kartal, uyuz hastalığının son yıllarda dünyada arttığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.
24 Eylül 2022 - 11:57
Uzmanı dünyayı koronavirüsten sonra bekleyen pandemiyi açıkladı
Dünya koronavirüsten tam anlamıyla kurtulamamışken uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Karabulut, bu uyarılara bir yenisini daha ekledi. Karabulut, ileri yaş hastalığı olarak bilinen kalp yetmezliği ve damar tıkanıklığının önümüzdeki yüzyılda pandemi haline gelebileceğinin altını çizdi.
24 Eylül 2022 - 03:46
Saklı şekere dikkat!
Şeker, kanser başta olmak üzere birçok hastalığın ve obezitenin en önemli sorumlusu. Bu gerçekten yola çıkan Türk Böbrek Vakfı, bir ilki başlattı ve 19 - 25 Eylül tarihlerini “Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası” olarak ilan etti.
24 Eylül 2022 - 03:20
Mutfaklarda kış hazırlığı sürüyor
Birçok evin mutfağında yaz lezzetlerini kış aylarında da tüketmek için konserve yapma hazırlıkları başladı. Ancak bakteri üremesine fırsat vermeden konserveleri sağlıklı şekilde tüketmek için dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor.
24 Eylül 2022 - 03:16
Veganlık cildinizi de etkiliyor
Son zamanlarda giderek popülerleşen vegan beslenmenin cilde pek çok faydası bulunuyor.
23 Eylül 2022 - 16:36
Bakan Koca'dan TUS kontenjan ve kılavuzuna ilişkin açıklama! ÖSYM'ye gönderildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 Eylül'de düzenlenen Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kontenjan ve kılavuzuna ilişkin konuştu. Bakan Koca, kapsamında eğitim kurumlarında 9 bin 911 kontenjan planlandığını, kontenjan dağılımlarının kılavuzda yayımlanmak üzere ÖSYM'ye gönderildiğini söyledi.
23 Eylül 2022 - 14:34
Denemeler olumlu: Kanser uçuk virüsüyle tedavi edilecek
Genetiğiyle oynanmış virüs, kanser hastalarında tümörleri ortadan kaldırdı ve küçülttü. Uçuk virüsünün genetiğiyle oynayan bilim insanları kanser tedavisi için ümit verici sonuçlar aldı.
23 Eylül 2022 - 14:07
Sezon açıldı, şikayetler arttı! Uzmanlar uyarıyor: Balık kılçığı boğazınıza kaçarsa…
Balık yerken kılçığın boğaza takılması, komplikasyonlara yol açıp oldukça can sıkıcı bir hal alabilir. Bu nedenle boğaza kılçık kaçmaması için dikkatli olunmalıdır. Peki, balık kılçığı boğazda kalırsa ne olur? Boğaza takılan kılçık nasıl çıkar? KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi, kılçığın öksürükle çıkmaması durumunda yapılması gerekenlerle ilgili önemli tavsiyeler paylaştı.
23 Eylül 2022 - 10:08
19 yıldır teşhis edilemiyordu… Tanıyı Türk bilim insanları koydu
Türk bilim insanları, 19 yıldır hastalığına teşhis konulamayan ve 5 yaşından beri sağlık problemleri yaşayan genç kızın yaşadığı hastalığa teşhis koydu. Uzmanlar el ve ayaklarında yaşadığı rahatsızlığın yeni bir genetik hastalıktan kaynaklandığını belirledi.
22 Eylül 2022 - 17:19
Bu ara kendini yorgun hissedenler dikkat: Haftada iki gün yiyince vücudu dipçik gibi yapıyor
Sonbahar ile birlikte tatil sezonunun bitmesi, hava sıcaklıklarının azalması ve kronik yorgunluk durumları pek çok insanda sürekli uykulu olma hali, halsizlik gibi tablolara sebep olabiliyor. Bu durum ‘sonbahar yorgunluğu’ olarak tanımlanıyor. Peki, sonbahar yorgunluğu nedir, belirtileri neler? Sonbahar yorgunluğu nasıl geçer? Yorgunluk belirtilerinin uzun süre devam etmesini engellemek için Dyt. Kevser Arslan, tüyolar verdi.
22 Eylül 2022 - 17:03
Anne karnındaki bebekler de sevmedi! Lahanayı görünce ağladılar, havuç verilince güldüler
İngiltere’de bilim insanları ilginç ve alanında öncü bir çalışmaya imza attı. Anne karnındaki bebeklerin farklı tatlara karşı nasıl tepki verdiklerini analiz eden bilim insanları, fetüslerin lahana tadını sevmediğini ortaya koydu.
22 Eylül 2022 - 16:44
Her şeyi stres yapanlar yandı: 5 kişiden birinde görülüyor, kaşıntıdan deli ediyor
Halk arasında kurdeşen adıyla bilinen ürtiker hastalığı deride kaşıntılı kızarıklık ve kabarıklık şeklinde ortaya çıkıyor. Her 5 kişiden birinde görülebilen akut ürtiker; tüketilen gıdalar, böcek sokmaları, kullanılan ilaçlar ve stresle tetiklenebiliyor. Son yıllarda görülme sıklığı artan vakalarla beraber kurdeşene yakalananlar çareyi Google'da kurdeşen belirtileri, kurdeşen tedavisi, kurdeşenden nasıl kurtulurum diye aratarak tedavilerini geciktiriyor. Peki kurdeşen nasıl anlaşılıyor, nasıl tedavi ediliyor?
22 Eylül 2022 - 16:13
Burundan giriyor, beyni tüketiyor... Bilim insanları korkutucu gerçeği açıkladı: Beyin yiyen amip hızla yayılıyor
Naegleria fowleri bilimsel adına sahip bir amip türü ‘beyin yiyen amip’ olarak biliniyor. Menenjite neden olan ve zaman zaman canlıların ölümüne yol açan bu amip türü son yıllarda hızla yayılıyor.
22 Eylül 2022 - 10:41
Uzman tavsiyesi: Mevsiminde bol bol yiyin, kanserli hücreleri yok ediyor
Bol miktarda enerji ve lif içeren üzüm, diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerden biri. Üzüm beyin sağlığından sindirim sistemine birçok alanda faydalı. Bu şahane meyvenin düzenli tüketildiğinde kanserden koruduğunu ve kanserli hücreleri yok ettiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, üzümün diğer faydalarını sıraladı.
22 Eylül 2022 - 02:25
Bu ameliyat dünyada nadir yapılıyor: At nalı böbrek operasyonu
Diyalize giren eşine böbreğini vermek isteyen Adem Kuğu, nakil öncesinde yapılan tetkiklerinde iki böbreğinin birbirine yapışık olduğunu öğrendi. Dünyada az sayıda yapılan bir operasyonla önce Adem Bey’in böbrekleri laparoskopik girişimle ayrıldı, daha sonra biri eşi Zakire Hanım’a nakledildi…
Başa Dön
1
...
149
150
151
152
153
...
477
Sona Git