Türkiye sağlıkta sınırları aşıyor! 2 milyon sağlık turisti geldi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye sağlıkta sınırları aşıyor! 2 milyon sağlık turisti geldi
Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’de İş Dünyası dergisi tarafından Liv Hospital’de düzenlenen “Sağlıkta dünyaya merhem oluyoruz” başlıklı toplantıda, Türkiye’nin sağlık turizmindeki rolü masaya yatırıldı.

ZİYNETİ KOCABIYIK -Sağlık turizmi son yıllarda büyük bir ivme kazanırken, Türkiye uluslararası arenada adından söz ettiren ülkelerden biri hâline geldi. Bu büyümeyi ve sektörün potansiyelini değerlendirmek amacıyla Türkiye’de İş Dünyası dergisi, Liv Hospital ev sahipliğinde özel bir buluşmaya imza attı. Derginin lansmanı dolayısıyla “Sağlıkta Dünyaya Merhem Oluyoruz” başlığıyla düzenlenen etkinlikte, sağlık sektörünün öncü isimleri bir araya gelerek Türkiye’nin sağlık turizmindeki yol haritasını değerlendirdi.

Türkiye’de İş Dünyası dergisinin sağlık turizmi konusuna dikkatle eğildiğini anlatan Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık turizmine ilişkin yeni yürürlüğe giren yönetmeliği hatırlattı. Sağlık turizmi konusunda markalaşmanın önemine vurgu yapan Toprak, “Özellikle kalp cerrahisi, estetik operasyonlar ve diş tedavileri gibi alanlarda uluslararası alanda deneyim kazanmış sağlık profesyonelleri sayesinde Türkiye, hem Avrupa’dan hem de Orta Doğu’dan yoğun ilgi görüyor” şeklinde konuştu.

Liv Hospital olarak bugüne kadar fark oluşturan işler yapmaya odaklandıklarını ifade eden Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti “Türkiye’de İş Dünyası dergisinin bu konuya el atması, ekonomisine ve geleceğine odaklanması bizim için çok büyük bir fırsat. Geçtiğimiz yıllar içerisinde tıp turizminde olağanüstü bir noktaya ulaştık. Dünyada Amerika’dan sonra en çok hasta kabul eden ülkeler arasında beşinci sıraya yükseldik. 2024’te Türkiye’ye yaklaşık 2 milyon kişi sağlık turisti olarak geldi” diye konuştu. 

Gelişen teknolojinin her sektörü olduğu gibi sağlık alanını da dönüştürdüğüne vurgu yapan Biruni Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Serap Kilerci Ulusal, yapay zekânın sağlık turizmine etkilerini “Biz teşhis ve tedavilerde yapay zekâyı kullanmaya başladık. Hem daha fazla hızlı hem hata payını neredeyse sıfıra indiren bir süreç yaşıyoruz” sözleriyle anlattı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Server Sezgin Uludağ da “Gelişmekte olan bir ülkeyiz. Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyelini düşündüğümüzde bu alanda kendimizi daha fazla geliştirmeliyiz. Devlet ve özel sektör iş birliği bu noktada önemli” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...