Şırnak'ta erken kuruma başladı! Yetkililer bölgede inceleme yapıyor

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Şırnak'ta erken kuruma başladı! Yetkililer bölgede inceleme yapıyor
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Şırnak'ta susuz tarım yöntemiyle ekilen buğday, arpa ve kırmızı mercimek gibi ürünler erken kurumaya başladı. Bölgede inceleme yapan yetkililer; kuraklığa dayanıklı ürün çeşitlerinin teşvik edilmesi, su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

İdil ilçesinde uygulanan susuz (kuru) tarım modeli, bu yıl yağışların mevsim normallerinin altında kalmasıyla etkilendi.

Şırnak'ta erken kuruma başladı! Yetkililer bölgede inceleme yapıyor - 1. Resim

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, TARSİM Van Bölge Müdürü Meriç Özdemir ve tarım yetkilileri alanda denetimler yaparak, bölgede kuraklığa dayanıklı ürün çeşitlerinin teşvik edilmesi, su kaynaklarının verimli kullanılması ve yağmur suyu toplama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Şırnak'ta erken kuruma başladı! Yetkililer bölgede inceleme yapıyor - 2. Resim

Kuraklık riskine karşı alınacak tedbirlerin ve zarar tespit çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...