AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler 

A -
A +

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti’nin 11 büyükşehir 15 şehir dâhil 26 adayını açıkladı. AK Parti kazandığı yerlerde çoğunlukla mevcut adaylarla gitti. 

Bursa, Ordu, Balıkesir, Denizli, Erzurum gibi şehirlerde mevcut adaylarla devam ediyor. AK Parti belediyeciliği Türkiye genelinde başarılı. O yüzden başkanların devam etmesi normal. AK Parti Samsun’da değişikliğe gitti. Çarşamba Belediye Başkanı Halil Doğan aday oldu. Önemli ve başarılı bir isim. Samsun’da da başarılı olacaktır. Çankırı’da Hüseyin Filiz aday oldu. Çankırı MHP’de. Hüseyin Bey başarılı bir isim. MHP ile sıkı bir yarış gösterecektir. 

Düzce’de Faruk Özlü başarılı isimlerden biri. Sakin, sade ve işini yapmaya odaklı. Yeni dönemde de hizmetlerine sessiz ve sakin devam edecektir. 

Aydın’da mevcut milletvekili Mustafa Savaş aday oldu. Muğla’da ise Prof. Dr. Aydın Ayaydın aday. Muğla ilginç olacak. CHP’nin kalelerinden biri. Aydın beyin kızı Derya Hanım da 2. bölgeden AK Parti’nin vekili.

Giresun’da Aytekin Şenlikoğlu tekrar aday. İki dönem CHP’deydi Giresun. 2019’da CHP’den aldı orayı. Yine devam edecektir. 

İstanbul adayı beklendiği gibi Murat Kurum oldu. Murat Kurum, 1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı yerlerinde, onlarca farklı şantiyede çalıştı. Kamuyla 2005 yılında TOKİ’de, Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalışmaya başladığında tanıştı.

Kurum, 2006-2008 TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. İstanbul’a güvenli konutlar kazandıran Murat Kurum, Emlak Konut’un rekor bir büyümeye ulaşmasını sağladı. Emlak Konut’ta cumhuriyet tarihinin en büyük 2 halka arzı, onun döneminde gerçekleşti. Kurum’un Emlak Konut’taki bu başarısı, onu kabineye taşıdı.

Murat Kurum, bakanlık görevi boyunca birçok afetle karşılaştı. Yaraların sarılması, afet bölgelerinin yeniden ihyası için sahada, afetzedelerle günlerce bir arada olan Kurum; Elâzığ, Malatya, İzmir, Kastamonu Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun’da şehirleri âdeta yeniden inşa etti. Onun döneminde, 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla şehirlere kazandırıldı. Asrın felaketinin ardından 58 gün bölgede kalan Kurum, afetzedeler için geçici yaşam alanları kurdurdu, 180 bin afet konutunun yapımını başlattı. Yani çok başarılı bir bakanlık geçirdi. İstanbul’u kazandığı takdirde önemli başarılara imza atacaktır. 

AK Parti geri kalan adayları da 15 Ocak’ta açıklayacak...

Şimdi dikkat edilmesi gereken bazı konuları söyleyeyim. AK Parti Türkiye genelinde favori. Ancak önünde bazı handikaplar olacak. Öncelik ekonomi. Özellikle emeklilerin canı burnunda. SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 37,5’da kaldılar. Anadolu’da emekliler sıkıntı yaşıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta onların sıkıntısını da giderecek. Ama emeklilerin ikna edilmesi lazım. 

Bir diğer konu esnaf... Özellikle tekstil sektöründeki küçük esnaf ciddi sıkıntı yaşıyor. Yüksek faizler dolayısıyla şirketlerini döndürmekte problem yaşıyorlar. 

Bir de büyükşehirler var. Esas sıkıntı buralarda. Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında İstanbul ve Ankara’yı CHP aldı. Buralarda kiralar uçtu... Evet CHP’nin buralarda bir hizmeti yok ama hayat pahalılığı insanları zorluyor.

Genel seçimlerde ülkeyi yönetmek mesele olunca insanlar güvenlik, terör gibi konulara bakıyorlar. Yerel seçimlerde hizmet ve aday önemli oluyor. AK Parti’nin oyu son Meclis seçimlerinde yüzde 36’ydı. Bunun altına düşmemesi lazım. Yüzde 32-33 olması durumunda eleştiriler başlar. 

İşi sıkı tutmak lazım. Hiçbir şeyin şakası yok...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.