Batı, ifade özgürlüğü konusunda bildiğiniz gibi...

A -
A +

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda İletişim Bakanı Shlomo Karhi'nin sunduğu Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılması ve ofislerinin kapatılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başında olduğum hükûmet oy birliğiyle, tahrik edici Al Jazeera'nin İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılması kararını aldı” ifadesini kullandı.

 

Freedom House bakalım İsrail hakkında nasıl bir rapor yazacak? Malum Avrupa ve ABD dışında herkes için olumsuz yazılar yazan Freedom House, İsrail’in Al Jazeera’nin yayınlarını kapatması hakkında ne diyecek acaba? Soruyu öylesine sordum, çünkü olumsuz bir şey demeyecek. Dese bile sonuç alması imkânsız. Dünyanın gözü önünde katliam yapan İsrail’e kimse bir şey demiyor. Hiçbir yaptırıma uğramıyor. 

 

Skandallar bununla sınırlı değil. Gazze'deki hastanelerde gönüllü olarak çalışan Filistin asıllı İngiliz cerrah Ghassan Ebu Sitte, Fransız Senatosunda İsrail-Hamas savaşı hakkında bir konuşma yapmak üzere gittiği Fransa'da ülkeye girişine izin verilmediğini söyledi.

 

Doktor Ghassan Ebu Sitte, Paris Charles de Gaulle Havaalanı'na inişinde bir bekleme bölümüne alındı ve ardından sınır dışı edildi. Ebu Sitte'yi konuşma yapmak üzere davet eden Fransız Senatör Raymonde Poncet-Monge, sınır dışı kararını “rezalet” şeklinde niteledi. (Euronews) 

 

Ebu Sitte'ye destek amacıyla havalimanına gelen Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Milletvekili Arnaud Le Gall, burada yaptığı konuşmada, Ebu Sitte'nin İngiltere ve Lübnan'ın en prestijli üniversiteleri ve hastanelerinde eğitim verdiğini ifade etti.

 

Le Gall, Ebu Sitte'nin Gazze'de gördüklerini, çocukların yaşadığı dehşet verici durumu anlatmak üzere Fransız Senatosuna davet edildiğini belirterek, Almanya'nın Ebu Sitte hakkında Avrupa Birliği'nin (AB) vizesiz seyahat bölgesi Schengen'e girme yasağı çıkardığını, Fransa'nın da otomatik olarak bu yasağı uyguladığını ifade etti.

 

Fransız milletvekili, "Fransa, itaat etmemeliydi. Fransa'nın bu tür bir kararı desteklemesi gerekmiyor” dedi ve Ebu Sitte'nin hiç suç işlemediğini, hiçbir şekilde Yahudi karşıtlığı veya terör propagandasını andıran bir ifade sarf etmediğini vurguladı.

 

Türkiye’de mesela orijinal CNN yayınlarını kessek ne olur? ABD’nin TikTok’u kapatması gibi mesela YouTube’u kapatsak ne derler? "Türkiye’de ifade özgürlüğü yok!" derler. Kendi ülkelerinde oldu mu, "millî güvenlik..." diyorlar. 

 

Batı, kendi istediğini yaptığında ifade özgürlüğünü destekler. Yoksa sizi düşman, diktatör ilan ederler!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Korkut 6 Mayıs 2024 20:19

Iki yuzlu bati.Isine gelirse iyi gelmesse orali olmaz.On yil icinde savas olacak diyorlar.Bakalim hayatta oluanlar gorecek.Elbette dunyayi kana bulayanlarin sesiz kalanlarin muhleti bitecektur.Sira kendilerine gelecektir.Allah ihmal etmez.Muhlet verir.

Yalınız Efe 6 Mayıs 2024 11:47

Batının sömürme yolu böyledir. Sömürürken de sözüm ona sosyalistleri(!) kullanır.