Malatya'nın küresel başarısı...

A -
A +
Malatya İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi, sahasında büyük hayranlık uyandıran ve gelecekte ülkemizin adını birinci sıraya yerleştirecek küresel bir başarıyı hayata geçirdi.
2002 yılında, ilk defa canlıdan canlıya karaciğer naklini başarıyla gerçekleştiren Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM), geçen on yıl içinde, bu alanda çok büyük gelişmeler kaydetti. Son dört yılda, yurt içi ve yurt dışından gelen yüzlerce hastaya yapılan karaciğer nakli ile TÖTM, Türkiye'de ve Avrupa'da birinci, dünyada ikinci konuma yükseldi. Malatya adına, Anadolu adına, Türkiye hesabına bu, hakikaten göğüs kabartan, göz kamaştıran bir başarı... Tıp dünyasının bu muhteşem başarıyı gıpta ile izlediğine şüphe yok. TÖTM, sadece karaciğer değil, böbrek ve kemik iliği nakilleriyle, kalp ameliyatları ile de isminden bahsettiriyor. 26 Nisan'da anlamlı bir törenle, 1000. Karaciğer Nakli gerçekleştirilecek. 
Dünyanın ilk karaciğer nakli enstitüsü, Malatya'da, TÖTM'de kurulmuş bulunuyor. Ve henüz dünyada ikinci bir örneği bulunmayan, 160 yataklı karaciğer nakli hastanesinin inşaatına da yakında başlanıyor. TÖTM, bu önemli hamleleriyle, 2015 yılında, karaciğer nakli alanında dünya birinciliğini yakalamayı hedeflemiş durumda. İnönü Üniversitesini tekrar Malatya şehri ile barıştıran ve kaynaştıran, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve tıp sahasındaki bu mükemmel başarıya, ilmî ve mesleki çalışmalarıyla imza atan Prof. Dr. Sezai Özel, iki çok değerli hemşehrimiz olarak, Malatya'ya yaptıkları hizmetlerden ötürü her türlü takdir ve teşekkürü hak ediyor. Malatyalılar şüphesiz bütün bu gelişmelerden son derece hoşnut ve Üniversitenin dünya çapında daha başka ilklere de imza atmasını bekliyorlar. 
Bu konuda hemşehrilerimizin, özellikle hayırsever iş adamlarının da ilgi ve katkılarını esirgemediğini belirtelim. Bu cümleden olarak, Malatyalı iş adamlarının desteği ile yapılmış bulunan hasta yakınları konukevinin, Türkiye'de bir başka ilk olduğunu da hatırlatalım. Üniversiteler şehirlerin bilimsel-kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda gelişmesinin dinamosudur. Üniversitenin şehre kazandırdığı entelektüel seviye ve üniversite-sanayi iş birliği ile gelişen teknolojik kapasite; bunların sonucunda hayata geçirilen önemli proje ve ekonomik yatırımların kalkınmadaki yeri her zaman müstesnadır. Üniversite gençliğinin dinamizmi ve şehirlerin kültürel-sosyal hayatına kattıkları heyecan ise bambaşka bir zenginlik... 
2014 yerel seçimleriyle birlikte, fiilen de Büyükşehir statüsünü kazanacak olan Malatya'mız, geleceğe dönük büyük umut ve hayallere sahip. Özgüven ve girişimcilikleriyle her zaman kendinden bahsettiren Malatyalıların, örneğini TÖTM'nin küresel başarısında gördüğümüz bilimsel ve Malatya'nın dışında da, başta İstanbul, İzmir, Bursa gibi metropol kentlerde ve yurt dışında ekonomik teşebbüsleriyle öne çıkması, beni ziyadesiyle memnun ve mutlu kılıyor. Şahsen Malatya'nın ve Malatyalıların başarılarıyla iftihar ediyorum. Çok uzak olmayan bir gelecekte, Malatya'nın da Kayseri, Konya, Gaziantep ve Urfa gibi, Türkiye kalkınmasının yeni dinamolarından biri olacağına şüphem yok!..
Bütün bu başarılarda imzası bulunan, çok değerli hemşehrilerimi bir kere daha kutluyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.