Resulullah'tan yadigâr

Resulullah'tan yadigâr
RAMAZAN 2015 Haberleri

Hırka-i Şerif Camii ramazan boyunca Resulullah Efendimizin eşyaları ile bereketlenmek isteyenleri ağırlayacak.

Peygamber efendimizin vasiyeti üzerine Veysel Karani Hazretlerine bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, dün ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif'in ziyarete açılması dolayısıyla Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi bahçesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cami imamı Mustafa Uyar'ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Ziyaret sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Hırka-i Şerif, arife günü ikindi namazına kadar hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
BUNLARI BİLEN YOK
Hırka-i Şerif Camii'nin tam karşısındaki küçük odada ise Resûlullah efendimize ait iç gömlek, Nalın-ı Saadet (ayakkabıları), Sakal-ı Şerif, Efendimizin kabir toprağı, gömleğin içinde korunduğu tarihi bohçalar, Kâbe'nin temizliğinde kullanılan süpürge ve sünger, kabri başında yanan mum, Kâbe'nin 16. yüzyıla ait iç ve dış örtü parçaları muhafaza ediliyor. Bu emanetler içinde elbette en çok ilgi göreni Resûlullah efendimizin iç gömleği. Bej renkli pamuklu kumaştan dikilmiş bu gömlek, genel olarak iyi muhafaza edilse de bazı bölümleri tahribattan nasibini almış.
Söz konusu emanetlerin asıl sahipleri ise dedeleri 19'uncu yüzyıl ortalarında Mekke ve Mısır kadılığı yapmış olan Tırnakçızade ailesi. Tırnakçızade Mustafa Bey'e görevi sırasında hediye edilen bu emanetler, daha sonra ailede elden ele dolaşarak en son Mualla Negiz'e kadar ulaşmış. ABD'de yaşayan Negiz, bütün bu emanetleri Hırka-i Şerif'in yanında muhafaza edilsin diye 1991 yılında vakfa hediye etmiş. Hırka-i Şerif Camii'nin tam karşısında yer alan bu küçük odada muhafaza edilen emanetler, Hırka-i Şerif gibi sadece ramazan-ı şerifte değil, her cuma ziyarete açılıyor. Eğer toplu ziyaret edilecekse hafta içi de güvenlik sebebiyle kapalı tutulan bölüm isteyen herkesi buyur ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...