Akıllı ilaçlar kemoterapiden daha etkili

Akıllı ilaçlar  kemoterapiden daha etkili

SAĞLIK Haberleri

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun, meme kanserine karşı geliştirilen akıllı ilaçların, kemoterapiden daha etkili olabildiğini belirtti.

Geçmiş yıllarda meme kanserinde hemen her hastada aynı tedavi yönteminin uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Coşkun,  günümüzde ise önce kanserin türünün tanınmasının gerektiğine dikkati çekerek, “Özellikleri nedir, hızlı çoğalan bir kanser mi, hormon tedavisine duyarlı bir kanser mi ve hangi mekanizmayla gelişiyor? Bunları belirledikten sonra ona uygun ilaçları vererek kanseri yok etmemiz mümkün oluyor. Yayılma gösteren kanser hücrelerinde ise kemoterapi tek seçenek. Bazı hormon ilaçları da tedavide kullanılıyor. Meme kanseri herkeste aynı olmuyor. Önce kanseri tanımak, arkasından da yok etmek şeklinde bir uygulamamız oluyor. Akıllı ilaçlar sayesinde her meme kanseri hastasının kemoterapi almasına gerek kalmayabilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...