Samsun’da vaka artışının sebebi İngiliz varyantı

Düzenleyen:
Samsun’da vaka artışının sebebi İngiliz varyantı

SAĞLIK Haberleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Aksakal Tanyel, koronavirüs risk haritasına göre “çok yüksek riskli” şehirlerin başında gelen Samsun’da vaka artışında “İngiltere varyantı”nın etkili olduğunu söyledi.

Son bir aydır vaka sayılarında artış görülmeye başladığına dikkati çeken Prof. Dr. Tanyel, “Hastane olarak laboratuvarımızda varyasyonu da tespit edebiliyoruz. Samsun’da İngiliz versiyonu olarak tabir edilen virüsü daha fazla görüyoruz. İngiliz varyantı, klasik virüsten farklı olan daha çabuk bulaşıyor. Bu yüzden vaka sayılarımız giderek artıyor. Ancak hastalığın şiddeti klasik Vuhan virüsü ile aynı. Kronik hastalığı olan kişileri daha çok etkiliyor” dedi.

KALABALIKTAN BULAŞIYOR
Kalabalık ortamların virüsün bulaşmasını kolaylaştırdığını anlatan Prof. Dr. Tanyel, “Hastalarımızın büyük bölümü nişan, mevlit, doğum günü, cenaze gibi ortamlarda bulunduktan sonra belirtilerin ortaya çıktığını söylüyor. Artık alışkanlıklarımızı değiştirmenin vakti geldi ve geçiyor. Virüsün mutasyonlu olması koruma metotlarını değiştirmedi” diye anlattı

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...