Hacker’lar otomotive saldırıyor

Hacker’lar otomotive saldırıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Otomotiv devleri son yıllarda siber saldırganların hedefi oluyor.

ÖMER TEMÜR

Geçtiğimiz ay global bir markanın işlettiği bir platform, araç sahiplerinin müşteri bilgilerini açığa çıkaran bir kimlik doldurma saldırısına uğradı. Mart ayında da birçok güvenlik analizcisi siber saldırganların, yine farklı bir global markanın araç motorlarını uzaktan çalıştırmasına ve yakın mesafeden kilidini açmasına izin veren bir güvenlik açığına sahip olduğunu açıkladı. İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay otomotiv endüstrisine yönelik siber saldırıların daha da artacağı uyarısında bulunarak, "Saldırıların 2024’e kadar 505 milyar dolarlık zarara yol açabileceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki on yıl ve sonrasında küresel taşımacılığı; siber güvenlik sorununu en fazla ciddiye alan otomotiv devleri şekillendirecek. Bu nedenle, üreticilerin, saldırının operasyonel ağlarına yayılma riskini en aza indirmek için operasyonel teknoloji ağının düzgün bir şekilde güvenliğini ve bilişim teknolojisi ağından ayrılmasını sağlaması çok önemli” dedi.

Uzaktan erişim konusunun da bu tür saldırılar açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Sobutay “Birçok yeni saldırı, güvenli olmayan uzak bağlantılarla başladı. Özellikle fidye yazılımı saldırılarında, uzaktan erişim araçlarındaki güvenlik açıklarından yararlandığı görülüyor. Bu kapsamda kuruluşlar uzaktan erişim araçlarının güvenliğinin kontrolüne öncelik vermeli” diye konuştu.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...