Kırklareli'de yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Kırklareli'de yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Kırklareli'de seyir halindeki yolcu otobüsü şarampole devrildi. Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 1'i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 25 yolcu ise yaralandı.

Edirne'den Bodrum'a giden yolcu otobüsü, Kırklareli Lüleburgaz gişeleri mevkiinde seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir sebeple şarampole devrildi. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda sağlık, güvenlik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Çok sayıda yaralı hastaneye kaldırıldı.

Kazada 1'i çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığını kaydedildi. Olay yerine giderek bilgi alan Kırklareli Valisi Birol Ekici, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dilediğini belirtti.

Kırklareli'de yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var

VALİ EKİCİ: TEK TARAFLI BİR KAZA

Vali Ekici kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sabah saat 07.00 sıralarında Edirne’den Bodrum’a seyahat eden otobüs, Lüleburgaz ilçesinde tek taraflı olarak kaza yaptı. Biri çocuk olmak üzere 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 25 tane de yaralımız var. Tek taraflı bir kaza. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aracın yoldan çıkması suretiyle bir kaza olmuş durumda" dedi.

"ARABANIN İÇİNDE DÜZENSİZLİK VARDI"

Yaralılardan Nedret Erol, iş görüşmesi için Edirne'den yola çıktığını anlattı.

Edirne çıkışında otobüsün bir kez sallandığını belirten Erol, "Babaeski çıkışında aynı hareketi yaptı. Emniyet kemerini taktım. Lüleburgaz girişinde de uçtuk. Muhtemelen şoför uyudu. Arabanın içinde bir düzensizlik vardı. Ya yeni seferden gelmişti, düzensizlik vardı" dedi.

Yaralılardan işitme engelli Esra Okuyucu, işaret diliyle annesi aracılığıyla, "Çocukları arkada koltuğa yatırmıştım. Kendim ön taraftaydım. O anda araba takla atmaya başladı. Araba devrilince camların arasında kaldım. Çocukları diğer yolcular camlardan çıkardı" ifadelerini kullandı.

Yaralılardan Görkem Göçmen ise kazanın oluş şeklini tam hatırlamadığını anlatarak, "Uyuyordum. Son anda otobüsün refüje girdiğini gördüm. Ondan sonra da otobüs yan yattı. Sonra çoluk çocuk çıktık otobüsten" diye konuştu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da yaralıları ziyaret etti.

Öte yandan kaza yapan otobüs vinç yardımıyla yoldan kaldırıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...