Çift forvet fazla cesaret

A -
A +

Okan Hoca böylesine hızlı bir takımın karşısına çift forvetle çıkınca zaten eksilen orta blokumuz Leipzig için otobana döndü

İlk yarıda çok hızlı bir Leipzig vardı sahada. Futbolda orta saha kavramını çöpe attılar âdeta. Bu bölgeyi o kadar hızlı geçtiler ki, Mert'in uzağa attığı toplar anlamını kaybetti. Birkaç saniye geçmeden meşin yuvarlak yine kendisine geliyordu zira. İlk 10 dakikada iki net fırsatta golü önledi kalecimiz. 
Okan Hoca böylesine hızlı bir takıma çift forvetle de çıkınca orta blokumuz zaten eksildi ve Leipzig için otobana döndü. Dikine, çok varyasyonlu (kanatlara indirme, defans arkasına sarkma veya Poulsen'i istasyon yapma şeklinde) geliştirdikleri atak sayısını saymak bile zordu. 
Bizde ise oyundan düşen orta blok ve buna bağlı olarak ne Visca ne Deniz top alamayınca Başakşehir'in etkinliği neredeyse sıfıra indi. Ardı ardına gelen Leipzig ataklarına dayanmak zordu. Nitekim önce Skrtel'e, sonra Poulsen'e çarpan top ağlara giderken, arkası piknik yerini andıran Bolingoli'nin gafletinde de Mukiele ikinci golü buldu.
Soyunma odasına İrfan'ın sayısıyla biraz umutlanarak gittik. İkinci yarının başında Mert üç net gole daha set çekip bizi oyunda tutsa da, Olmo'nun vuruşuna yapacağı bir şey yoktu. Sonrasında yine İrfan çıktı sahneye. Önce on sekiz dışından sonra da müthiş frikiğiyle maça ortak etti takımını. 
Kalan bölümde Başakşehir üç puan için büyük bir mücadele verse de, tanıdık sima Sörloth'un yeni takımıyla ilk golünü bize atacağı tuttu, canımız sıkıldı. 
 
Maçın adamı: İrfan Can
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.