Bana yevmiye bile verdiler...

A -
A +
“Ben durumumu Avukat Orhan Ağabey'e arz ederken Hüseyin Ağabey de dinledi bizi...”
 
Öğretmen okulu son sınıfa geçmiştik. O sene okul sezonu başlayınca yine Erzincan’a gelerek kiralık ev ve beraber kalacağımız arkadaş aramaya başladık. Öğretmen lisesine ikici sınıfta olan bizim yakın köylümüz Mustafa ile beraber Kızılay Mahallesinde adı Nuriye olan yaşlı bir teyzenin iki odalı evinin dışında bulunan bir odasını kiraladık.
 
Nuriye Teyze yaşlı olduğu için ona da yardımcı olmamız düşüncesi ve gayesiyle evi çok ucuza kiraya verdiler. Mustafa ile orada yarım dönem kaldık. İkinci dönem ben Mustafa’dan ayrıldım. Yine ev aramaya başladım...
Bir gün içinde sabahtan akşama kadar aradım fakat bulamadım. Hem çok üzüldüm hem yoruldum. Daha önce Ömer Ağabey'in tanıştırdığı Av. Orhan Ağabey'e de bir uğrayıp durumumu arz edeyim dedim. Orhan Ağabey'in bürosuna gittim. Kendisine durumu arz ederken o esnada yanında bulunan ve mühendis olarak tayin olmuş Hüseyin Ağabey ile tanıştırdı beni. Tabii ben durumumu Avukat Orhan Ağabey'e arz ederken Hüseyin Ağabey de dinledi.
 
Konuşmamın sonunda Orhan Ağabey'e dedi ki:
“Efendim bu abimizin durumunu müdürümüz Vehbi Bey'e arz edelim de benimle beraber bizim misafirhanede kalsın.”
Bunu duyunca çok sevindim. Hatta orada mutluluktan sevinç gözyaşları dökmeye başladım. Orhan Abi “Çok iyi olur bu durumu müdüre sen yeni olduğun için söyleme Cemal Abi söylesin" dedi. “Müdür Vehbi Bey, Cemal Abi'yi hem sever hem de Cemal Abi onun yardımcısı, onun sözünü dinler” dedi.
 
Derken Avukat Orhan ve Hüseyin Abi hemen Cemal Abi'yi devreye soktular ve Cemal Abi bir gün sonra müdüre söyledi. Müdür Vehbi Bey “O zaman sen Hüseyin’e söyle o talebe Hüseyin ile beraber bizim misafirhanede kalsın ve pazar günleri de zaten elemana ihtiyacımız var, misafirhanede nöbet tutar” talimatını vermiş.
 
Hüseyin Abi bana bu durumu haber verince o kadar sevindim ki anlatamam. Bu duruma hepsi sevindi. Misafirhanede kaldığım müddetçe başta Vehbi Bey ve Hüseyin Abi olmak üzere herkesin iyiliğini gördüm.
Bana acıyıp pazar günleri nöbet tuttuğum için yevmiye dahi verdiler. Biz de böylece öğretmen okulunu bitirmiş olduk. Hüseyin Abi ile çok güzel hatıralarımız oldu ve bize sahip çıktı. Allahü teâlâ bize yardımlarını esirgemeyen başta müdür Vehbi Bey'den, Av. Orhan Abi, Cemal Abi, Hüseyin Abi ve diğer abilerden hepsinden razı olsun. Âmin...
           Mücahid Demirci
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.