Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Yetenekli Kalemler
yeteneklikalemler@tg.com.tr
2380 Yazı
17 Kasım 2018
Yabancı dil üzerine -1-
Dünyadaki tüm internet sitelerinde yer alan bilgilerin yüzde 77'sinin İngilizce dilinde yayınlandığı günümüzde bu dili bilmeyenlerin güçlü olması mümkün değildir.
Devamını Oku
16 Kasım 2018
Yalnızlığı yalnızlıkla öldürmek
Köhne sokağın cezbedar arabası; Tıpkı rezil dünyanın kaydırıcı yanı...
Devamını Oku
15 Kasım 2018
Kaybolan insanlık
Gençliğimizi veba gibi saran hastalık sosyal medya… Şimdi diyeceksiniz ki: “Sen bunları söylüyorsun ama sen farklı mısın?” Evet haklısınız, benim de sizden pek farkım yok. Zaten “sosyal medya tamamen kullanılmasın” gibi bir anlayışı savunmuyorum. Ancak gelişme çağında her türlü bilgiye aç olan bireylerimizi internet gibi uçsuz bucaksız bir ücranın içine kontrolsüz bir şekilde bırakırsak sonumuz pek aydınlık gibi gözükmüyor. Batı özentiliği ile dolu olan bu mecrada gençlerimiz başıboş bir şekilde dolaşıyor. Buna artık bir “dur!” demeliyiz!
Devamını Oku
14 Kasım 2018
Tebrik ediyorum sizi -2-
Kendi kendimize sormaya devam edelim bugün de… Peki, bir başkasını kıskandınız mı hiç?
Devamını Oku
13 Kasım 2018
ATASÖZÜ
Acıkan doymam, susayan kanmam sanır!..
Devamını Oku
12 Kasım 2018
Hakikati sunan sakiler…
İnsanın kendini tanıması için geçmişini unutmaması gerekir. Zira tarih bizi biz yapan değerlerden olup kültürlü yaşamamızı, medeni insan olmamızı sağlayan unsurlardandır.
Devamını Oku
11 Kasım 2018
Zihin gözlükleri -2-
İnsanların, olaylara ve insanlara karşı tutum ve davranışlarını, bakış açılarını ve değerlendirmelerindeki iletişim kusurlarını anlatırken gözlerdeki görme hataları ve rahatsızlıklarından yola çıkarak örnek vermeyi daha kolay anlaşılır ve kalıcı olur düşüncesiyle önce kişilere ve olaylara diğer bakış açılarını şöyle değerlendirebiliriz:
Devamını Oku
10 Kasım 2018
Zihin gözlükleri -1-
İnsanlar dünyaya geldiklerinde doğuştan veya sonradan oluşan birtakım göz hastalıklarına yakalanabiliyorlar. Örneğin miyop, astigmat ve hipermetrop gibi… Bunların halk dilindeki karşılıkları ise şöyledir;
Devamını Oku
9 Kasım 2018
Aile giderse…
Türk milletinin tarih boyunca en önemli vasfı güzel ahlaklı olmasıdır. Bu üstün ahlakın kaynağı ise temeli İslam ahlakına dayanan ve dünyada bir benzeri daha bulunmayan Türk ailesidir. Aile, insanı her türlü kötülükten koruyan, muazzam bir kaledir. Bir milleti yok etmenin en kısa yolu aile şuurunu yok etmekten geçer. Çünkü aile bütün değerlerin hayat bulduğu sosyal bir kurumdur. Huzurun ve saadetin biricik kaynağı ailedir.
Devamını Oku
8 Kasım 2018
Değerini bilen anlar
ATASÖZÜ At ölür meydan (nalı) kalır, yiğit ölür şanı (namı) kalır.
Devamını Oku
7 Kasım 2018
Halil Halit Bey -3-
Sultan Abdülhamid’in en yakınındaki isimlerden olan Halil Halit Bey için “Batı'yı deşifre eden adam” yakıştırmasını kesinlikle diyebiliriz. Marifet zahiri değil, batını görmek olduğunun ve ispatını sunmanın elzem olması Halil Halit Bey gibi şahs-ı nadirlerin işi.
Devamını Oku
6 Kasım 2018
Halil Halit Bey -2-
Sultan Abdülhamid’in en yakınındaki isimlerden olan, uzun yıllar İngiltere Cambrige Üniversitesi'nde Türkçe hocalığı yapan Halil Halit Bey, İngilizlerin Osmanlı Devleti’ne ve İslam dünyasına yönelik politikalarını da yakından takip etmiştir.
Devamını Oku
5 Kasım 2018
Halil Halit Bey -1-
Adını belki de birçoklarının “Payitaht Abdülhamit” dizisinden duyduğu bir Osmanlı Paşası. Halil, dost demektir. Halit ismini ise; peygamber efendimizin büyük kumandanı “Halid bin Velid” radıyallahü anh’dan almış. Gözü pek bir yiğit
Devamını Oku
4 Kasım 2018
Dert insanı adam eder
''Sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır. Önemli olan, içinden çıktığın sütü ak bırakmaktır'' buyurur Hazreti Mevlana.
Devamını Oku
3 Kasım 2018
İnternet bağımlısı insan
Bilgisayarının başında dünyanın bir ucundaki Rock sanatçısının pabucunun markasını bilen bir genç, o heyecan içinde basgitarının ritmine kendini kaptırıp dünyadan geçerken, öte yandan çitlettiği çekirdeğin fabrikada mı tarlada mı yetiştirildiğini bilmez. Bilmeye de gerek duymaz.
Devamını Oku
2 Kasım 2018
Yahya Kemal -2-
Yahya Kemal’in kendiliğinden bir musiki terennüm eden ahenkli mısraları, büyük bestekâr Münir Nurettin Selçuk’un nağmeleriyle bütünleştikçe âdeta bir İstanbul senfonisi çıkmıştır ortaya.
Devamını Oku
1 Kasım 2018
Yahya Kemal -1-
Zengin fakir demeden asalet ve nezâket kol gezerdi sokaklarda. Eski yeni demeden tertemiz ve güzel giyinirdi insanlar. Şehrin sesinde bir ahenk vardı sanki bir şarkı.
Devamını Oku
31 Ekim 2018
Eleştiri ve geleceği düşünmek
Eleştiri, insan hayatında olmazsa olmazlardan biridir. Elbette ki çeşitli sebeplerle, herhangi bir olayı, bir faaliyetin doğru gördüğümüz yanlarını överken, yanlış gördüğümüz yanlarını eleştiririz.
Devamını Oku
30 Ekim 2018
Akka Zaferi -2-
1799 yılı ocak ayında önce Elariş Kalesini ardından Gazze’yi ve sonra da Yafa’yı ele geçiren Fransız ordusu dört bin masum Müslümanı idam ederek; öldürmekle kalmaz 19 Mart 1799 tarihinde bir de Akka Kalesini kuşatır.
Devamını Oku
29 Ekim 2018
Akka Zaferi -1-
"Sanayi Devrimi"nde İngiltere’yi geçmek isteyen Fransa, 1798 yılında İngilizlerin ticaret yolunu kesmek için harekete geçer.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
...
119
Sona Git