Endonezya'daki tren kazasında ölü ve yaralı sayısı arttı

/ Kaynak: AA
Endonezya'daki tren kazasında ölü ve yaralı sayısı arttı

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, bir banliyö treninin, raylara sıkışan benzin yüklü bir kamyona çarptığı kazada ölü sayısının beşe çıktığı bildirildi.

Cakarta Polis Şefi Yardımcısı Tuğgeneral Sujarno, kazada tren mühendisi, yardımcısı ve bir teknisyenle iki kadın yolcunun hayatını kaybettiğini, 100'e yakın kişinin yaralandığını söyledi.Kazanın hemzemin geçitte rayların üzerine çıkan kamyonun, yolun diğer tarafındaki uzun araç kuyruğu nedeniyle karşıya geçememesi sonucu meydana geldiğini belirten Sujarno, trenin fren yapmasına karşın 24 bin litre benzin yüklü kamyona çarpmaktan kurtulamadığını kaydetti.Banliyö trenini işleten PT KAI şirketinden daha önce yapılan açıklamada, trenin LPG yüklü bir tankere çarptığı ve kazada iki kişinin öldüğü bildirilmişti.Görgü tanıkları, trenin çarpmasının ardından kamyonun büyük bir patlamayla yerden yükseldiğini ve gökyüzünün bir anda kızıl bir alev topu ve kara dumanlarla kaplandığını söyledi. Kazanın ardından trendeki, biri sadece kadınlara ayrılmış olan iki vagonunun raylardan çıktığını anlatan görgü tanıkları, olayın ardından yüzlerce yolcunun panik içinde bağırarak kaçıştığını kaydetti.PK KAI şirketinden yapılan açıklamada, kazanın 500 yolcu taşıyan 8 vagonlu trenin Cakarta'nın iç kesimine gittiği sırada meydana geldiği bildirildi. Açıklamada, kazanın olduğu sırada tüm tren sinyallerinin çalışır durumda olduğu belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...