'Mercimekten cips, nohuttan bisküvi' 2016 da bunları yiyeceğiz

'Mercimekten cips, nohuttan bisküvi' 2016 da bunları yiyeceğiz

YAŞAM Haberleri

Uluslar arası Bakliyat Ticaret ve Endüstri Konfederasyonu bakliyatın günlük hazır gıdaya girmesi için çalışmalar başlattı.

2016 yılının bakliyat yılı ilan edildiğine dikkat çeken konfederasyon yetkilileri bakliyat katkılı ürünler üzerinde çalışmaya başladıklarını belirterek, mercimekten yapılmış cipslerle, nohut bisküvileriyle, bezelye unundan yapılmış spagettilerle halkın sağlığını tehlikeye sokan hazır gıdaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Konfederasyon yetkilileri, çiftçilerin daha fazla para kazanabilmek için farklı ürünlere yöneldiklerini ve bu yüzden de Türkiye'nin ihracatçı konumunu kaybettiğini ifade ettiler. Ancak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bakliyat üretimine verdiği teşvikle yüksek verim veren tohumların kullanılacağını ve bakliyat üretiminin tekrar eski seviyelerine geleceğini ümit ettiklerini belirttiler. Yetkililer, baklagillerin kolesterol içermeyen, yağ oranı düşük ve vitaminlerce zengin besinler olduğunun altı çizdiler. Bu nedenle, üretilecek ürünlerin de anti -alerjen niteliğine sahip olacağını vurgulayarak, bu sayede çikolata gibi birçok atıştırmalığın içinde bulunduğu yenilikçi çalışmalara da hız vereceklerini söylediler. Obezite'den kansere birçok hastalığa davetiye çıkaran bazı hazır gıdaların yerine üretilen bu ürünler sayesinde özellikle çocuklar ve gençler daha sağlıklı ürünler tüketebilecek.
Damla Peker

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...