Kutluay: 'İHH bilinçli olarak hedef alınıyor'

Kutluay: 'İHH bilinçli olarak hedef alınıyor'

GÜNDEM Haberleri

Kutluay: 'Araya bir şekilde aynı TIR olayında olduğu gibi İHH'yı katmaya çalışıyorlar. Tamamen bilinçli bir şekilde İHH'ya yapılan bir saldırıdır' dedi.

Van merkezli, İstanbul, Kilis, Adana, Gaziantep ve Kayseri'de El Kaide'ye yönelik eş zamanlı operasyonda 20'den fazla kişi gözaltına alınırken İHH'nın Kilis Bürosu'nda arama yapılarak bilgisayarlara ve bazı belgelere el konuldu. Aramaya tepki gösteren İHH Genel Sekreteri Sekreteri Yaşar Kutluay, "Araya bir şekilde aynı TIR olayında olduğu gibi İHH'yı katmaya çalışıyorlar. nbsp;Operasyon El Kaide ile alakalı. Bizim kurumumuza da yöneltmeye çalıştıkları iddia bu. Şahsın evi ortadayken evine baskın yapılmıyor. Tamamen bilinçli bir şekilde İHH'ya yapılan bir saldırıdır" dedi. Kutluay, gazetecilerin operasyonun arkasında kimlerin olduğunu sorması üzerine, "Adı zaten belli. Bir süredir yaşadığımız sıkıntılar belli. Bunu bütün medya zaten biliyor" diye konuştu. İHH'nın avukatı Uğur Yıldırım da, aramanın 2012 yılında başlatılan bir soruşturma kapsamında yapıldığını söyledi. Öte yandan İHH'nın el konulan bilgisayarları ve belgeleri öğleden sonra teslim edilirken, aramaya bizzat katılan Kilis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı ile Van Terörle Mücadele Şube Müdürü görevden alındı. Çıngı'nın Çocuk Şube Müdürlüğü'ne atandığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...