Dolardaki artış kira davalarını artıracak

Dolardaki artış kira davalarını artıracak

Ekonomi Haberleri

TÜDER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, doların 2,25 lirayı görmesinin 'kira uyarlama davaları'nı artıracağını iddia etti.

Kurdaki yükseliş en çok kiracıları vuracak. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, dolar nbsp;ın geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 28 artışla 2,25 lirayı görmesinin "kira uyarlama davaları"nı artıracağını iddia etti. Kolçak, dövizle kiralama konusunda mağdur olan kişilerin kendilerinden yardım istediğini belirterek, "2001 krizinde döviz kurunda meydana gelen büyük değişiklik sonrası birçok kiracı, dolar ve euro üzerinden kiralarını ödeyemeyecek duruma gelince kiralarını güncel rakamlara yakın yerlere getirmek için uyarlama davaları açmıştı. Dövizin, yerinde saymaya başladığı 2003 ve sonrasında da mal sahipleri, kurun enflasyonun altında kaldığı yıllarda kira sözleşmelerini Türk lirasından yaptı. Bu dönemde döviz kurundan kira sözleşmesi yapan mal sahipleri, rakamların enflasyonun altında kalması sebebiyle kira tespit davalarına yöneldi. Bugünlerde durumun yine tersine dönmeye başladı. Mal sahipleri, dövize endeksli kira kontratları yapmak, dolarla konut ya da iş yeri kiralayanlar ise Türk Lirasına dönmek istiyor. Bu da davaları artıracak" dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...