Youtube'da artık Türkçe şarkı yok!

Youtube'da artık Türkçe şarkı yok!

TEKNOLOJİ Haberleri

Tarkan, Gülşen, Sezen Aksu, Yalın gibi birçok ünlü sanatçının üyesi olduğu MSG, Youtube'da Türkçe video klipleri kaldırtma kararı aldı.

Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği Grubu (MSG) ile Youtube arasında hukuk savaşı! MSG, 2007 yılından beri Türkiye'de faaliyette olan sitenin eser sahiplerine herhangi bir telif ödememesini gerekçe göstererek Türkçe klipleri sildirmeye başladı. MSG'den yapılan açıklamada, "Youtube, korsan yayın yapıyor. Son bir yıldır müzakereler yapıldı ancak Youtube uzlaşmaya yanaşmadı. Sitenin resmi kanallarında 4 milyardan fazla izlenen eserlerden herhangi bir gelir elde edilememiştir. Bir dinlenmenin bedeli 0,009 TL. Bunun eser sahiplerine toplam zararı 36 milyon lira. Youtube yetkilileri, 'Türkiye'de müzik eserlerini izletiyorum ama reklam almadığım için telif ödemem' diyor. Halbuki diğer ülkelerde telif hakkını ödüyor" denildi. MSG'nin portföyünde; Tarkan, Sezen Aksu, Gripin, Sinan Akçıl, Soner Sarıkabadayı, Kenan Doğulu ve Gülşen'in de aralarında bulunduğu 11 bin üyesine ait 145 bin şarkı bulunuyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...