Aziz Yıldırım çıkmazı, paralel şike mi?

Aziz Yıldırım çıkmazı, paralel şike mi?

YAŞAM Haberleri

Şike davasında verilen cezaların bir kısmı Yargıtay tarafından onandı. Tekrar cezaevi yolu görünen Aziz Yıldırım'ın açıklamaları yeni bir polemik başlattı.

Türkiye kamuoyu, günlerdir Aziz Yıldırım'a verilen şike cezasını konuşuyor. 17 Aralık sonrası 'paralel devlet' iddialarının konuşulduğu bir döneme rastlayan karar, Yıldırım'ın da 'aynı şebekenin' mağduru olduğu açıklamalarıyla bir başka boyut kazandı. Yıldırım'ın, "Bu kararı tanımıyorum. Siyasidir" açıklamasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hak verince 'Fenerbahçe Kulübü ve başkanını kim, neden hedef aldı?' sorusu gündemin üst sıralarına yerleşti. Peki hukukçular, iş, spor ve siyaset dünyası bu kararla ilgili ne düşünüyor? İşte yorumlar…

Av. Meltem Banko (Ceza Hukukçusu)
Aziz Yıldırım nbsp;cezaevine girebilir
Bu uygulamanın özellikle yapıldığı düşüncesinde değilim. Ama yeniden yargılanma konusuna bakarsak yeniden yargılanmada olabilir 'Şike'de. Aziz Yıldırım cezaevine girebilir. Yıldırım'ın bu kararı tanımam demesi hukuka güvensizlikten kaynaklanıyor. Halk bu tür davalara siyasi olarak bakıyor. nbsp;


Av. İbrahim Gök (Ceza Hukukçusu)
Yeniden yargılanma beklenmeliydi
Son günlerde yaşananlardan dolayı gelişmelerin tamamlanması beklenmeliydi. Aziz Yıldırım da suçun ve delillerinin uydurulduğunu iddia ediyor. Alelacele kararın onanması etik değildir. Bu düzenlemelerden sonra Aziz Yıldırım ve ekibi yeniden yargılama talebinde bulunacaktır.


ATİLLA GÖKÇE (Spor Yazarı)
Bu demokrasi değil bir hukuk ayıbıdır

Yeniden yargılama sürecini beklemek gerekiyordu. Paralel devlet ile ilgili Aziz Yıldırım'ın verdiği mesajlar var. Bu konuda bildiklerini daha açık söylemesini bekliyorum. 'Sandıkla geldim, mahkeme kararı ile götürmek istiyorlar. Bu demokrasi ayıbıdır' diyor. Bence bu demokrasi ayıbı değil, hukuk ayıbıdır.


ERDOĞAN TOPRAK (Eski Spor Bakanı)
Problemin kaynağı spor kanunudur
Spordaki bu kanunlar 2011'in Nisan ayında Meclis'ten geçti. Yeterince tartışılmadı. Bu konu spor kanunundaki aksaklıklardan kaynaklanıyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Oradaki sürecin ne olduğunu bilmiyorum. Bu bakımdan bir yere taşınmaz.



MEHMET DEMİRKOL (Spor Yazarı)
Taraftarlar arasında kamplaşma artacak
Yargıtay yeniden yargılamanın tartışıldığı bugünlerde hemen karar vermemeliydi. Beklemek daha iyi olurdu. Aziz Yıldırım'ın yurda dönüşü cesaretli bir tavır. FB'de birşey değişmez. Yeterki stadyum karışmasın. FB - TS karşı karşıya geldi. Kamplaşma iyice derinleşecek. Buradan barışa gitmeliyiz.



OSMAN TAMBURACI (Spor Yazarı)
Bu ülkenin de nbsp;kanunları var

Yargıtay'ın verdiği karar gecikmiştir. Aziz Yıldırım'ın direncini saygıyla karşılıyorum. Yargıtay onasa da sonu gelene kadar Yıldırım'ın mücadelesine saygı duyuyorum. Fenerbahçe camiasının başkanına sahip çıkmasını da saygıyla karşılıyorum. Ancak bu ülkenin de kanunları var.



CÜNEYT ŞEN nbsp;(TGRT HABER Spor Müdürü)

Yeniden yargılanma beklentisi var

Fenerbahçe camiasında beklenmeyen bir durum oldu. UEFA yeniden Türkiye Futbol Federasyonu'na baskı yapacak. Fenerbahçeliler yeniden yargılanma bekliyor.



Ertem Şener nbsp;(Beyaz Tv Spor Müdürü)

Zamanlama nbsp;çok manidar

Bu karar bana çok manidar geldi. Apar topar karar verilmesi soru işaretleri oluşturdu. Neden oldu? Burada bir defa daha yargılanmalı diyorlar, ama ben buna çok bir şey diyemem.



Oğuzhan nbsp;Müezzino
oguzhan.muezzino@tg.com.tr
@oguzhanmuezzino

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...