İşte son seçim anketi sonuçları

İşte son seçim anketi sonuçları

GÜNDEM Haberleri

Optimar Araştırma, Türkiye genelinde 5204 kişiyle görüşerek yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. İşte anketteki çarpıcı sonuçlar:

Optimar'ın "Türkiye Gündemi" Araştırması'nda "Bugün Türkiye'de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?", "Yerel seçimlerde oyunuzu hangi partiye vereceksiniz" sorularına yanıt da verildi.

BUGÜN GENEL SEÇİM OLSA OYUNUZU HANGİ PARTİYE VERİRSİNİZ?

Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan anket, 18-64 yaş aralığındaki 5204 kişiyle gerçekleştirildi. 1-7 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada çarpıcı verilere ulaşılırken, "Bugün Türkiye'de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" soruna, kararsızlar dağıtıldıktan sonra; yüzde 46,8 ile AK Parti, yüzde 28,1 ile CHP, yüzde 14,1 ile MHP yanıtı verildi.

EN GÜNCEL YEREL SEÇİM ANKETİNE GÖRE PARTİLERİN OYLARI

Yerel seçimle ilgili görüşlerin de sorulduğu ankette "2014'de yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu ankete katılanlara yöneltildi

Verilen yanıtlarda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı; AK Parti Yüzde 44,8 CHP yüzde 29,3 MHP yüzde 14,2 BDP Yüzde 5,6 BBP Yüzde 3,2 Saadet yüzde 1,3 ve HDP yüzde 0,4 oldu.

Hilmi Daşdemir, anket detaylarını önümüzdeki günlerde canlı yayında açıklayacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...