Taşeronun umudu seçim sonrasına kaldı

Taşeronun umudu seçim sonrasına kaldı

Ekonomi Haberleri

Üç çocuk teşviki, esnek çalışma ve taşeron işçilerle düzenlemeleri içeren yaklaşık 40 maddeden oluşan çalışma hayatı paketi seçim sonrasına kaldı.

Kadına doğum izninin artırılması, üç çocuk teşviki, esnek çalışma ve taşeron işçilerle düzenlemeleri içeren yaklaşık 40 maddeden oluşan çalışma hayatı paketi seçim sonrasına kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, paketi seçimden önce Meclis'e sevk etmeyi planladıklarını ancak, Meclis'in yerel seçimler nedeniyle tatile girecek olması sebebiyle yasalaştırma sürecinin seçim sonrasına kalacağını söyledi. Edinilen bilgilere göre seçim sonrası yasalaştırılması planlanan pakette, taşeron çalışanlara yıllık izin ve kıdem tazminatı hakkı getiriliyor. Bu kapsamda kamu kurumlarından ihale alan alt firmalara işçilerle en az üç veya beş yıllık sözleşme yapmaları şartı getiriliyor. Taşeron işçilere yönelik kıdem tazminatı konusunda ise bireysel emeklilik benzeri bir güvence fonu oluşturulması gündemde. Pakette kadın çalışanlara yönelik daha önce 20 haftaya çıkarılması tartışılan doğum izninin istihdamı olumsuz etkileyebilme ihtimali sebebiyle en fazla 18 hafta olabileceği belirtiliyor. Pakete göre, kadınlara yönelik bir esnek çalışma sistemi olacak. Özel istihdam büroları aracılığıyla izinli olan kadın çalışanın yerine yedek eleman sağlanacak. İzinli kişinin yerine çalışacak olan kişi en fazla 3+3 ay şeklinde çalışacak. 3 çocuğa teşvik düzenlemesinin yer alacağı pakette yeni evlenecek çiftlere de çeşitli destekler öngörülüyor.
Yücel KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...