İsmet Yılmaz: 'Gitmek isteyen pilotları tutmayız'

İsmet Yılmaz: 'Gitmek isteyen pilotları tutmayız'

GÜNDEM Haberleri

İstifalarla hava kuvvetlerinin etkilenmeyeceğini söyleyen Yılmaz, "Hava kuvvetlerimiz tarihinde olmadığı kadar güçlüdür" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM'de bazı gazetecilerle sohbetinde Hava Kuvvetleri'nden istifa eden pilotlarla ilgili soruları cevapladı. Yılmaz, "Öyle pilotların uçup gittiği filan söz konusu değil. İstifa dilekçeleri kural gereği Şubat sonuna kadar bekletilecek. Mecburi hizmetle ilgili yasa da o tarihe kadar onaylanırsa, istifaları hemen yürürlüğe girmez. Bu yasaya göre, 1.5 yıllık mecburi hizmet sürelerini tamamladıktan sonra istifaları geçerli olacak. Hava Kuvvetleri'nde yeterince pilot var. Tarihinde olmadığı kadar güçlüdür Hava Kuvvetlerimiz. Cuma günü de Awacs erken uyarı uçağını teslim alıyoruz. Bu, Hava Kuvvetleri'mizin gücüne güç katacak" dedi. Bakan Yılmaz, istifaların kabul edilmemesi gibi bir durumun olup olmayacağı sorusuna da, "Hayır. Gideni tutma gibi bir şeyimiz yok" cevabını verdi. "Pilotları tutmak için herhangi bir teşvik edici düzenleme olabilir mi?" şeklindeki soru üzerine ise Yılmaz, "Hizmetin gereği neyse o yapılır" diye konuştu.
Yücel Kayaoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...