Ali İsmail Korkmaz davası devam ediyor

/ Kaynak: AA
Ali İsmail Korkmaz davası devam ediyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz: "Bu süreç, özellikle bir anne baba için, kardeşler için katlanması imkansız derecede zor olan bir süreç".

Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, "Bu süreç, özellikle bir anne baba için, kardeşler için katlanması imkansız derecede zor olan bir süreç" dedi.

Korkmaz, Eskişehir Adliyesindeki tanık ifadelerinin alınmasının ardından adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Annesinin duruşmaya gelemediğini ancak yüreğinin burada olduğunu dile getiren Korkmaz, şöyle konuştu:

"Bu süreç, özellikle bir anne baba için, kardeşler için katlanması imkansız derecede zor olan bir süreç, acıdır. Bir nebze de olsun katlanılır kılan bir şey varsa o da insanların yanımızda olduğunu bilmek, bu kalabalığı her seferinde görmektir. Davayı Erciyes'in eteklerine aldılar ama bu halk şunu gösterdi, bu dava Everest Tepesi'ne de gitse yanımızdalar. Bunu görmemiz bize güç veriyor, teşekkür ediyoruz. Hak verilmez alınır. Biz hakkımızı alana kadar da savaşacağız."

Korkmaz ailesinin avukatlarından Ayhan Erdoğan ise Kayseri'deki sanık, Eskişehir'deki tanık beyanlarının birleştirildiğinde ve dosyadaki delillerle ele alındığında faillerin delilleri karartmaya çalıştığını gördüklerini savundu.

Sokaktaki güvenlik kameralarının kapatılmasının polis tarafından talep edildiğinin açığa çıktığını öne süren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu şunu gösteriyor, Ali İsmail Korkmaz'ın failleri burada gizlenmeye çalışılmıştır. Kasten, bilerek o sokakta iktidara karşı gelen, iktidara protestoda bulunan herkese ölümüne sebep olabilecek bir saldırı tezgahlanmış ve saldırı düzenlenmiştir. Bunun hesabını verecekler. Bu her gün daha çok açığa çıkmaktadır. Bugün adeta hüküm yerine geçecek tanık beyanları vardır. Sanıkların da Kayseri'deki ikrarları zaten yoldaydı. Dolayısıyla Ali İsmail Korkmaz'ın failleri mutlaka ve mutlaka cezalandırılacaktır. Hiç kimse onları korumaya kalkmasın. Korumaya kalkanlarla da ilgili ayrıca bizim peşlerinde olduğumuz ve onlar hakkında da dava açacağımızın ve takipçisi olacağımız bilinmelidir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...