Ziraat Bankası'na ikinci operasyon da tutmadı

Ziraat Bankası'na ikinci operasyon da tutmadı

Ekonomi Haberleri

Halk Bankası ile hedef tahtasına oturtulmak istenen Ziraat Bankası şimdi de sahte kredi kartları vurgunu iddiasıyla köşeye sıkıştırılmak isteniyor.

Bosna Hersek'te düşük faizle kredi verdiği gerekçesiyle 17 Aralık operasyonunda Halk Bankası ile hedef tahtasına oturtulmak istenen Ziraat Bankası şimdi de sahte kredi kartları vurgunu iddiasıyla köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Bazı basın yayın organlarından Ziraat Bankası Kıbrıs Şubeleri'nden 4.541 adet sahte kredi kartından 500 milyon liralık vurgun yapıldığı ve bu kartların hükümete yakın bürokrat ailelerine tahsis edildiği iddia edilirken, bunların 1990 yılında verilen krediler olduğu ortaya çıktı. İddialara açıklık getiren Ziraat Bankasından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Haberde konu edilen Kıbrıs Şubelerine ilişkin 4.541 adet kredi kartı, 1990 yılından itibaren Ziraat Bankası Kıbrıs Şubeleri'nce verilen kredi kartlarıdır. Son 10 yılda Ziraat Bankası Kıbrıs Şubeleri'nce her yıl ortalama 400 adet kredi kartı tahsisi yapılmış ve bu kredi kartları gerçek ve tüzel kişilere verilmiştir." Açıklamada kredi kartına tahsis edilen toplam limitin ise 25.1 milyon lira olduğuna dikkat çekilerek, "Sonuç olarak, haberde konu edildiği gibi sahte kimlik ve belgelerle kredi kartlarının tahsisi ve bu kartlardan 500 milyon TL harcama yapılması söz konusu değil. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...