Yazıcıoğlu kazasında flaş gelişme

/ Kaynak: AA
Yazıcıoğlu kazasında flaş gelişme

GÜNDEM Haberleri  / AA

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kaasıyla ilgili soruşturmanın dosyası Malatya'ya gönderilecek.

Malatya'daki TMK 10. Maddeyle görevli Başsavcıvekilliği'nde devam eden Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası, Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümü ve Sivas olaylarının da aralarında olduğu bazı soruşturma ve dava dosyaları, başka illerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi uyarınca kurulan ve kamuoyunda "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onaylamasının ardından, Malatya'daki TMK 10. maddeyle görevli Başsavcıvekilliği ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bazı soruşturma ve dava dosyaları, başka illerdeki Başsavcılıklara gönderilecek.

Alınan bilgiye göre, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası, Sivas olayları, Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümü ve Ovacık Savcısı Murat Uzun'un öldürülmesi olayının da bulunduğu bazı soruşturma dosyaları, olayların meydana geldiği illerdeki Başsavcılıklara gönderilecek.

Bu kapsamda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma dosyası Kahramanmaraş, Sivas olaylarına ilişkin dosyalar Sivas, Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümü ve Ovacık Savcısı Murat Uzun'un öldürülmesine ilişkin soruşturma evrakları da Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilecek.

Öte yandan Malatya'da Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın da özel yetkili mahkemelerin kaldırılacak olması nedeniyle herhangi bir ağır ceza mahkemesinde devam etmesi bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...