Erdoğan'dan teşkilata kritik 30 Mart uyarısı!

Erdoğan'dan teşkilata kritik 30 Mart uyarısı!

GÜNDEM Haberleri

Miting meydanlarında halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapalı kapılar ardında da teşkilatına "seçim günü" için kritik uyarılarda bulundu.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı Başbakan Erdoğan, başkanlığında parti genel merkezinde dün bu kez basına kapalı olarak toplandı. Edinilen bilgilere göre toplantıda Erdoğan, 17 Aralık süreci ve internete sızdırılan dinleme tapeleri değerlendirdi. Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik girişimlerin olabileceğini belirten Erdoğan'ın teşkilatına bu seçimde sandıklara sahip çıkmanın daha önemli olduğunu anlattığı bildirildi. 30 Mart günü diğer seçimlerden çok daha fazla sandığa sahip çıkmalarını isteyen ve aksi taktirde sıkıntı yaşanabileceğini belirten Erdoğan'ın , "Sandık tutanaklarını almadan oradan kesinlikle ayrılmayın" talimatı verdi. Erdoğan, bu talimatının gerekçesini ise nbsp;parelel yapıyı kast ederek "Çünkü bunlar her türlü manüplasyonu yapabilirler" diye açıkladığı öğrenildi.

30 Mart seçimine giden süreçte farklı iddiaların ortaya atılabileceği, bu kapsamda özel hayatlara ilişkin spekülasyonların sosyal medyaya taşınabileceği de toplantıda gündeme geldi. Başbakan Erdoğan'ın, "Her şey beklenir" dediği paralel yapılanmanın bu işi de gündeme getirebileceğini söylediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık süreci ve ardından gündeme gelen dinleme kayıtlarına dikkat çekerek, "oynanmak istenen oyuna halkın itibar etmediğini" söyledi. Erdoğan teşkilatından 17 Aralık gerçeğini de kapı kapı halka anlatmalarını istedi. Toplantıda Erdoğan, seçimde "güzel sonuç" nbsp;olacaklarını söylerken, son anketlere ilişkin rakam da paylaştı. Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin oy oranını yüzde 44 olarak açıklarken, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da rahat olduğunu, İzmir'de de CHP'ye yaklaştıklarını anlattı. Erdoğan, Diyarbakır'da da oylarını arttırdıklarını söyledi. Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...