Bakan Yılmaz: Silahlı Kuvvetlerimizin de ihtiyacı var

/ Kaynak: AA
Bakan Yılmaz: Silahlı Kuvvetlerimizin de ihtiyacı var

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret eden Yılmaz, ilde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Nasıl ki Sağlık Bakanlığımızın ihtiyacı varsa Silahlı Kuvvetlerimizin de doktora ihtiyacı var. Bu doktordan uygun şekilde, optimum faydalanabilmek için bizim hastanelerimizin kapanma durumunun olduğu yerlerde bazı sivil hastanelere yönlendiriyoruz" dedi.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret eden Yılmaz, ilde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetleri döneminde 76 milyon vatandaşı kardeş bilerek, 780 bin kilometrekare olan vatanın her karış toprağını kutsal bildiklerini ve buna göre hizmeti götürmeye çalıştıklarını söyledi.
Önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tabii bütün hizmetlerin hepsini yaptık demiyorum. Çok şey yaptık ve yapacaklarımız çok ancak süre az. Tabii 80 yılın ihmalini 10 yılda giderebilmek mümkün olmuyor. Daha yapılacak çok işimiz var. Onun için de yollardayız ve o kervanın yolcusuyuz. İnşallah Ardahan'ın da geleceği daha iyi olacak. Şundan eminim ki Ardahan'ın bugünü dünden çok daha iyidir. Bütün rakamları tek tek ortaya koysunlar, bir de 2003 yılından önceki 80 yılı koysunlar. 80 yıl artı 10 yıl. Ona göre karşılaştırsınlar. Daha iyisi var mı, var. Onu kim yapar, tabii inşallah onu da biz yaparız diyoruz."

Bir gazeteci, Yılmaz'a, askeri hastanelerin sivile dönüştürülmesiyle ilgili soru yöneltti.

Yılmaz, bu soruyu şöyle yanıtladı:

"Silahlı Kuvvetler olarak doktor ihtiyaçlarına göre düzenleme yapıyoruz. Bir doktor yetiştirmek bugünden yarına kadar kolay bir şey değil. 6 yıl okul dönemi var, bu pratisyen oluyor. Yetmiyor. Cerrah yetiştirecekseniz 6 yıl da ihtisası var. Dolayısıyla bir doktor yetiştirmek 11-12 yıl gerektiriyor. Biz geldiğimizde tıp fakültelerinin hem sayısı azdı hem kontenjan artırmıyorlardı. Oysa bu halkın doktora ihtiyacı var. Nasıl ki Sağlık Bakanlığımızın ihtiyacı varsa Silahlı Kuvvetlerimizin de doktora ihtiyacı var. Bu doktordan uygun şekilde, optimum faydalanabilmek için bizim hastanelerimizin kapanma durumunun olduğu yerlerde bazı sivil hastanelere yönlendiriyoruz. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile de protokolümüz var. Dolayısıyla biz de bizim hastanelerimizi ya küçültüyoruz ya da kapatarak başka hastanelerimize kaydırıyoruz. Amacımız, doktorlarımızı etkin kullanabilmektir. Eğer ki bir yerde Silahlı Kuvvetlerimizin hastanesi kapanmış durumdaysa onu da Sağlık Bakanlığına devretmeye hazırız."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...