Veysel Eroğlu, İstanbullulara garanti verdi

/ Kaynak: İHA
Veysel Eroğlu, İstanbullulara garanti verdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, devletin artık faiz lobisine değil, vatandaşa çalıştığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendi döneminde bin 736 baraj ve gölet yapıldığını, İstanbul'un 2070 yılına kadar su sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti. Sulama, ormancılık ve meteoroloji yatırımlarından oluşan 327 milyon lira tutarındaki 9 projenin açılış ve temel atma törenler için Balıkesir'e gelen Bakan Eroğlu, partisinin Bandırma ilçe teşkilatı tarafından İDO iskelesinde karşılandı. Partililerle kahvaltı yapan Eroğlu, Balıkesir'in kendisinde önemli bir yeri olduğunu, yapılacak yatırımlar sayesinde Balıkesir çiftçisinin cebine daha çok para gireceğini söyledi.
"BU PARALAR NEREDEN GELİYOR ?"
Daha sonra Manyas ilçesine giden Eroğlu, Belediye Başkanı Hasan Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Eroğlu, ardından belediye düğün salonunda vatandaşlara hitap etti. Manyas sol sahil sulama projesinin tamamlandığını, sağ sahil projesinin ise hazır olduğunu anlatan Eroğlu, "Bütün bunların paraları nereden geliyor? Bu paralar sizlerden geliyor. Eskiden vergilerden gelen paranın yüzde 86'sı faiz lobilerine giderdi. Millete bir şey kalmıyordu. Eskiden IMF'den borç alabilmek için temsilcileri devlet başkanı gibi karşılanır, o da gelir hükümete, 'Şunu yap, bunu yap' derdi. Şimdi IMF'ye borç bitti, hatta 5 milyar dolar IMF'ye borç verildi. Bir taraftan borçları ödeyeceksin, bir taraftan Merkez Bankası'nı dolduracaksın, yatırım yapacaksın. Benim dönemimde bin 736 baraj, sulama projesi ve gölet yapıldı. Yapılan bu yatırımlar ile İstanbul'da 2070 yılına kadar su problemi olmayacak. Balıkesir'de ise 2050 yılına kadar su sıkıntısı olmayacak. Şimdi bin günde bir gölet inşa ediyoruz. Balıkesir için ne yapılsa azdır. Bizden başkası Balıkesir'e çivi çakamaz" dedi.


Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'e büyük önem verdiğini hatırlatan Eroğlu, "Başbakanımız en büyük yatırımları Balıkesir'e verdi. Balıkesir Balıkesir olalı böyle yatırım görmedi. 11 yılda 10,3 milyar lira yatırım yapılmış. Bunların 1 milyar liradan fazlası benim bakanlığıma ait yatırımlar. Biz 13 baraj ve gölet yaptık. 322 bin dekar araziyi suladık, içme suyu meselesini çözdük" diye konuştu.


Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Bakan Eroğlu, "Döneminde 48 TL'ye satılan ilaç şimdi 8 TL'ye düştü. Bugün 9 liraya satılan antibiyotik 63 liraya satılıyordu. Önce onun hesabını versin. Bunlar vatandaşı saf sanıyor ama vatandaş en güzel cevabı bunlara sandıkta verecek. Vatandaş kendisini saf sananı sandığa gömer. Hortumlamaya alışmış olanlar Erdoğan ortadan kaldırılsın, hükümet zayıflasın istiyorlar" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...