Sanayiciye vakit ve nakit tasarrufu sağlayacak müjde

Sanayiciye vakit ve nakit tasarrufu sağlayacak müjde

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz ay açıkladığı, ÖTV'ye ilişkin sanayicilerin uzun süredir beklediği tebliğler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Getirilen düzenlemelerle teminatla ilgili işlemlerin hızlandırılması, iş yükünün ve finansman maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Söz konusu tebliğlere göre, akaryakıt ve türev ürünleri ithalatında teminatın alınması, gönderilmesi ve çözümüne ilişkin işlemler yeniden belirlendi. Bu işlemlere ilişkin formlar 1 Nisan 2014'ten itibaren elektronik ortama taşınacak ve ithalat işlemi için verilmiş teminatın çözümü safhasına geldiğinde de yeni ithalat işlemlerinde de kullanımına imkan sağlanacak. Ayrıca, sanayide girdi olarak kullanılabilen bazı mallar için ithalat sırasında verilen teminatın, mükellefin ÖTV yönünden bağlı olduğu vergi dairesine gönderilmesi suretiyle bu teminatın sanayicilerin nakit iade taleplerinde kullanabilmesinin de yolu açılacak. Bakanlık, bu değişikliklerle gerek teminatla ilgili işlemlerin hızlandırılması, gerekse de tek teminat uygulamasına geçilmesi ile sanayicilerin iş yükünün ve finansman maliyetlerinin azaltılmasını hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...