Soydukları marketi ateşe verdiler

/ Kaynak: İHA
Soydukları marketi ateşe verdiler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir markete giren hırsızlar, çelik kasayı aldıktan sonra güvenlik kameralarını kırıp marketi ateşe verdiler.

Siirt'in Tatvan ilçesinde bir markete giren hırsızlar, çelik kasayı aldıktan sonra güvenlik kameralarını kırıp marketi ateşe verdiler. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesi'nde hizmet veren bir marketin duvarını delerek içeri giren ve kimliği belirlenemeyen kişiler, yanlarında götürdükleri benzin bidonlarıyla önce marketin belirli noktalarına benzin döktü.

Ardından güvenlik kameralarını kıran hırsızlar, çelik para kasasını alıp marketi ateşe verdi. Kısa sürede olay yerinden uzaklaşan hırsızlar, kayıplara karıştı.

Marketin yandığını fark eden vatandaşlar, olayı itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vatandaşların da yardımıyla yangın söndürdü.
Soydukları marketi ateşe verdiler
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri de kısa sürede hırsızların izine ulaştı. Yapılan çalışmada marketten çalınan 4 adet bilgisayarı parçalanmış vaziyette Van Gölü'nde bulan polis ekipleri, bir adet cep telefonu ile olayda kullanılan malzemeleri M.Ü'ye ait araçta buldu.

Gözaltına alınan M.Ü'nün ifadesinden yola çıkan polis, çelik kasayı da bir iş yerinde açılmamış halde buldu. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.Ü, "Nitelikli hırsızlık ve mala zarar verme" suçlarından tutuklandı, hırsızlık olayına karıştığı belirlenen 3 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Market sahibi Şerif Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle marketteki eşyaların büyük kısmının zarar gördüğünü belirtti.

Hırsızların açmaya çalıştığı çelik kasada 78 bin 572 lira nakit para ile 50 bin 624 lira tutarında çek, bir adet çeyrek altın ve bazı evraklar olduğunu vurgulayan Akın, yaptıkları inceleme sonrası hırsızları kısa sürede tespit ederek olayı aydınlatan polislere teşekkür etti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...