Paralel mahkeme dağıtıldı

Paralel mahkeme dağıtıldı

GÜNDEM Haberleri

HSYK, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından buralarda görev yapan 271 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

En dikkat çekici değişiklik Ergenekon davasına bakan ve gerekçeli kararı ancak yasa değişkliği sonrası yazan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaşandı. 2011'den bu yana mahkemeye başkanlık eden Hasan Hüseyin Özese Sakarya Hâkimliği'ne; üye hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu Trabzon Hâkimliği'ne, diğer üye hakimlerden Hüsnü Çalmuk ise, Kocaeli Hâkimliği'ne atandı. 17 Aralık soruşturmasına bakan fakat daha sonra dosyadan alınan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Odatv ve şike davalarının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ise, Bakırköy Hakimliği'ne atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İdris Kurt, Başsavcı Vekili oldu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...