Davutoğlu'ndan gözdağı

/ Kaynak: İHA
Davutoğlu'ndan gözdağı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki gün önce sınır ihlali yapan Suriye uçağının hak ettiği cevabı aldığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki gün önce sınır ihlali yapan Suriye uçağının hak ettiği cevabı aldığını belirterek, "Bundan sonra da Türk hava sahasını, Türk kara sınırlarını herhangi bir yerden geçmek isteyen herkes hak ettiği cevabı alacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Karapınar ve Emirgazi ilçelerinin ardından Ereğli'ye bağlı Belkaya beldesi ile Halkapınar ve Ereğli ilçesinde düzenlenen mitinglerde halka hitap etti. 30 Mart seçimlerinde vatandaşlardan destek isteyen Bakan Davutoğlu, bugünkü son mitingini Ereğli ilçesinde yaptı. 12 yıl öncesine kadar bölünmüş yolların azlığından söz eden Bakan Davutoğlu, "Tren yolları neredeyse çağ dışı kalmıştı. Halkımız hava yolu denen şeyi bilmezdi, sadece çok seçkin bir kesim bunu bilirdi. Ne oldu bu 12 yıl içerisinde, bölünmüş yollar Cumhuriyet tarihinde 6 bin 700 kilometreden 17 bin kilometre ek bölünmüş yol yapıldı. 2017 yılı içinde de inşallah Ereğlili kardeşlerim buradan bindiğinde Konya'ya, Ankara'ya, İstanbul'a kadar hızlı trenle gidebilecek" dedi.

Türkiye'nin her iline havaalanı yaptıklarını ifade eden Bakan Davutoğlu, "Her türlü imkanla vatandaşımızın en emin yollarla seyahati mümkün kılındı. Sadece Türkiye'de mi? Gurur duyun sayın Ereğlililer, her yerde. Ben gurur duyuyorum. Türk Hava Yolları bugün dünyada en fazla noktaya uçan en büyük havayolu şirketi oldu. 221 noktaya uçuyor. Birçok ülkenin dışişleri bakanı bir ülkeden bir ülkeye geçerken İstanbul'a uğramak zorunda kalıyorlar. Bundan sonra herkes dünyanın neresinden neresine giderse gitsin Türkiye Cumhuriyeti Devletine selam verecek, selam duracak, saygı görecek itibar görecek" dedi.

"BUNDAN SONRA DA TÜRK HAVA SAHASINI, TÜRK KARA SINIRLARINI HERHANGİ BİR YERDEN GEÇMEK İSTEYEN HERKES HAK ETTİĞİ CEVABI ALACAK"

Rahmetli dedesinin sözünden bahseden Bakan Davutoğlu, "Ya Rab bana öyle bir feyzi kanaat ver ki, değil namerde, merde dahi eyleme muhtaç' ama onlarca yıl bu onurlu devleti namerde muhtaç edenler utansın. Ve bu onurlu devleti bu onurlu milleti geçen sene bu borç defterini kapatmak suretiyle dünyanın her yerinde onurla temsil eden Başbakanımıza ve bu hükümetimize karşı kumpas kuranlar da utansın. Bir takım oyunlarla, manevralarla, Gezi operasyonlarıyla başka operasyonlarla bu hızımızı kesmek isteyenler de utansın. Hızımızı kesemeyecekler. Suriye'de bir zalimin baskısı altında ezilen kardeşlerimize de yardım elimizi uzattık, uzatmaya devam edeceğiz. İki gün önce bu zalimin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde hak ettiği cevabı aldı. Bundan sonra da Türk hava sahasını, Türk kara sınırlarını herhangi bir yerden geçmek isteyen herkes hak ettiği cevabı alacak. Şimdi bunun üzerine çeşitli spekülasyon yapıyorlar. Suriye rejiminin ağzıyla konuşanlar çıkıyor" şeklinde konuştu.

"30 MART SEÇİMİ TÜRKİYE'NİN DE KADER SEÇİMİDİR, BÜTÜN DOST VE SOYDAŞ HALKLARIN, KARDEŞ HALKLARIN DA KADERİDİR"

Bakan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Yine bir devletin onuru, gururu kendi savunma sanayisini yapabilmesidir. Düşünün ki, bir devlet kendi silahını kendisi üretemiyorsa, kendi tankını dahi kendisi modernize edemiyorsa, o devletin başı dik olabilir mi? Biz iktidara geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tanklarını başka bir ülke modernize ediyordu 12 yıl önce. Şimdi gururla söylüyorum artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tanklarını tek başına bizim hükümetimiz, bizim ekiplerimiz, bizim mühendislerimiz üretiyor. Adı da Altay tankı. Kendi tankımızı üretiyoruz. Kendi savaş gemimizi üretiyoruz. Kendi savunma sanayimizi geliştiriyoruz. İşte bundan rahatsız oldular. Onun için önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Onun için Türkiye'de istikrar bitsin istiyorlar. Aynen daha önceki dönemlerde olduğu gibi koalisyon hükümetleri gelsin istiyorlar. Çünkü koalisyon hükümetlerini kontrol etmek kolaydır. Bu 30 Mart seçimi Türkiye'nin de kader seçimidir, bütün dost ve soydaş halkların, kardeş halkların da kaderidir."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...