Şimdi millet konuşacak

Şimdi millet konuşacak

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden biri için sandık başında. Yerel yöneticilerin seçilmesinin yanı sıra ülkenin istikameti de belirlenecek.

Karalama kampanyaları, 17-25 Aralık operasyonları, montajlı tuzaklar ve casusluk skandallarının ardından halk bugün 'irade bende' diyecek. 52 milyon 695 bin vatandaş, 5 yıl görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için son sözü söyleyecek.Büyükşehirlerde yaşayan seçmenler, büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık için oy kullanacak. İl, ilçe ve beldelerde yaşayanlar il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve muhtarlıklar, köylerde ikamet eden vatandaşlar ise sadece il genel meclisi ve muhtar için sandığa gidecek. 26 partinin yarışacağı seçimlerde, 'Evet' mührü dışında bir işaret veya sembol olan oy pusulası geçersiz sayılacak.

Seçim sonuçları dakika dakika tg.com.tr'de


CEP TELEFONU YASAK
Oy verme kabinleri, oyların gizliliğini ve seçmenlerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermelerini sağlayacak, dışarıdan görülmesine imkan bırakmayacak şekilde hazırlanacak. Kabine cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla girilemeyecek. Okuma-yazma bilmeyen seçmene, yardım istemesi durumunda, sandık kurulu başkanı parti işaretlerinin hangisinin hangi partiye ait olduğunu açıklayacak.
340 bin güvenlik görevlisinin işbaşında olacağı seçim için bazı yasaklar uygulanacak. Saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.
Haber Merkezi nbsp;ANKARA
Şimdi millet konuşacak
Oy için nbsp;binlerce nbsp;kilometre nbsp;aştılar
Vatandaşın yerel seçim mesaisi yollarda başladı. Yurt dışında yaşayan bazı gurbetçi vatandaşlar dün itibarıyla 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için Türkiye'ye gelmeye başladı. Dünyanın değişik ülkelerinden, oylarını kullanabilmek amacıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen vatandaşlar, yerel seçimlerin nbsp;
ülke açısından önemine dikkati çekerek, demokrasiye sahip çıkmak için oy kullanma çağrısı yaptı. Yerel seçim sadece havalimanlarını değil, otogarları da hareketlendirdi. Otogarlarda bayram öncesini aratmayan yoğunluk yaşandı. Oy kullanmak için memleketlerine giden vatandaşlar, Büyük İstanbul Otogarı'na akın etti. Son bir hafta içinde seçime giden yolcular sebebiyle otobüs firmaları ek seferler koydu.
Şimdi millet konuşacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...