AK Parti, sonuçları seçim üssünde değerlendiriyor

/ Kaynak: AA
AK Parti, sonuçları seçim üssünde değerlendiriyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti'de seçim sonuçları genel merkez binasının 3. katında oluşturulan seçim üssünde değerlendiriliyor

AK Parti'de, seçim sonuçları genel merkez binasının 3. katına oluşturulan seçim üssünde değerlendirirken, çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci de sabahın erken saatlerinden itibaren seçim gününü genel merkez binasında geçirdi.Gazeteciler için binanın fuaye alanında düzenleme yapılırken, salona kurulan ekranlardan seçim sonuçları takip edildi. Canlı yayınlarla parti binasındaki atmosferi seyircilerine yansıtmaya çalışan muhabirler, ilk sonuçları geçmek için Yüksek Seçim Kurulunun seçim yasaklarının kaldırılmasına dair kararını bekliyor.AK Parti Genel Merkezi önünde de Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşması yapması ihtimali göz önünde bulundurularak, hazırlıklar yapılıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde vatandaşların toplanabilmesi için otopark alanı boşaltıldı, bu alana ses ve görüntü sistemleri kuruldu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Türkiye'de beklendiği kadar, korkulduğu kadar sorunlu, problemli bir seçim yaşanmadı. Milletimizin sağduyu, sükunet içerisinde seçimleri gerçekleştirdiğini görüyoruz. Önceki seçimlere göre yüksek oranda katılım olduğunu tahmin ediyoruz. Bizim tahminlerimizin, beklentilerimizin, kamuoyu yoklamalarımızın çerçevesi içerisinde bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi.Şentop, AK Parti Genel Merkezinde kurulan seçim izleme merkezinde AA muhabirine çalışmalar hakkında bilgi verdi.Seçim gecesine ilişkin çalışmaların altyapısının 6 aylık bir geçmişi olduğunu, 3 aydan itibaren de aktif olarak çalışmaların yapıldığını ifade eden Şentop, seçim sonuçlarının alınması ve sandıklarda görevlendirmelerle ilgili çalışmaların bu zaman zarfında gerçekleştirildiğini söyledi.Genel Merkez binasının 3. katında oluşturulan salonda Türkiye'nin heryerinden gelen verilerin derlenerek, sonuç olarak değerlendirildiğini anlatan Şentop, Genel Merkezde 80 kişi, Türkiye genelinde de sadece sistemin işleyişi için 7 bine yakın çalışanın görev yaptığını kaydetti.

-"Korkulduğu kadar sorunlu, problemli bir seçim yaşanmadı"
Sandıklardaki görevlilerinin sayısının da 800 bin civarında olduğunu, bu kişilerin sandıklarda görev yaptıklarını ve sandık sonuçlarını Genel Merkeze ulaştırdıklarını belirten Şentop, "Türkiye'de beklendiği kadar, korkulduğu kadar sorunlu, problemli bir seçim yaşanmadı. Milletimizin sağduyu, sükunet içerisinde seçimleri gerçekleştirdiğini görüyoruz. Önceki seçimlere göre yüksek oranda katılım olduğunu tahmin ediyoruz. Bizim tahminlerimizin, beklentilerimizin, kamuoyu yoklamalarımızın çerçevesi içerisinde bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi. nbsp;

Şentop, sandık güvenliğine ilişkin olarak da Türkiye genelinde birkaç olay dışında hadise yaşanmadığını belirterek, kendisini basın-yayın personeli olarak tanıdan bazı kişilerin sandık başında seçmenlere telkinde bulunduğuna dair haberler geldiğini, bunlarla ilgili gerekli işlemlerin de güvenlik görevlileri tarafından yapıldığını söyledi. nbsp;
Mustafa Şentop, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye çok tuhaf bir seçim yaşadı. Bütün seçimlerde herkes başlangıç çizgisinden işaret verildiğinde koşmaya başlar. Start verildi biz koşmaya başladık ama diğerleri koşmuyor, onlar birisi paçamıza yapışıyor, biri belimizden çekiyor, biri hızımızı yavaşlatmaya çalışıyor, siz de koşun, iyi olan kazansın. Bunların maksadı yarışı kazanmak değil, AK Parti'nin hızını kesmek, yavaşlatmak. Siyasi partiler yetmedi, cemaat, camia, STK ne varsa muhtelif kuruluşlar da bu işin içerisine girdiler. Çok etik, ahlaki bakımdan kabul edilemeyecek, sadece ithamlarla seçim sürecini yürütmeye çalıştılar. Milletimizin buna bir alaka göstermediğini, bundan rahatsızlık duyduğunu, tam aksine sandığa yönelik kararlılığını iradesine sahip çıkarak gösterdiğini, AK Parti'ye sahip çıkarak gösterdiğini görüyoruz. İnşallah sonuçlarda bu çerçevede ortaya çıkacaktır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...