Masaüstü çantaya girdi

Masaüstü çantaya girdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Taşınabilir hale gelen PC'ler masaüstünü terk ediyor. Küçük kutular haline dönüşen Mini PC'ler TV ve monitörlerle entegre olabiliyor

Satışları her geçen yıl azalan PC'ler, bilgisayar dünyasındaki dönüşüme kayıtsız kalmadı. Devasa hantal kasalardan kurtulmaya başlayan PC'ler çantaya girdi. TV ve monitörlere entegre olabilen Mini PC'ler küçük boyutlarıyla dikkat çekiyor. nbsp;Şuan mevcut masaüstü bilgisayarlarda kullanılamayan pek çok özellik Mini PC'lerde bulunuyor. nbsp;Mesela mobil uygulamaları Mini PC'ler daha kullanmak mümkün. Böylece televizyonlar daha akıllı hale geliyor. Mini PC'lerin avantajları bunlarla bitmiyor. Özellikle ev, ofis gibi sessizliğe özen gösterilen yerlerde büyük sorun haline gelen fan gürültüsünü ortadan kaldırıyor. Ayrıca Mini PC'ler elektrik sarfiyatında çok büyük ekonomi avantaj sağlıyor. Klasik masaüstü PC'lerden ortalama 10 misli daha az elektrik tüketiyor.
Mini PC'ler henüz Türkiye'de fazla bilinmese de Asus bu alandaki iki yeni ürününü piyasaya sürdü. Bunlardan Asus Chromebox, daha çok eğitim amaçlı kullanılıyor. nbsp;100 GB Google Drive alanı sayesinde tüm verilerinize bulut ortamında erişme imkanı sağlayan Asus Chromebox, harici depolama aygıtları, klavyeler, fareler, webcam'ler ve USB hub'lar gibi birçok USB aygıtı ile de uyumlu. Asus'un Türkiye piyasasına sunduğu bir diğer ürün ise Asus VivoPC. Standart bir masaüstü bilgisayarın sunduğu tüm avantajları kompakt bir kutuya sığdıran Asus VivoPC televizyon ve monitöre bağlanarak kullanılabiliyor. Ayrıca Asus'a özgü Wi-Fi GO teknolojisi ile klavye ve fare olmadan, akıllı telefon ya da tablet üzerinden VivoPC'ye erişim imkanı bulunuyor. Wi-Fi bağlantısına destek veren Asus VivoPC hızlı ve kesintisiz bir İnternet bağlantısı sunuyor.
nbsp;
PC'ler masaüstünü neden terk ediyor?
gt; Masaüstü bilgisayar satışları her geçen yıl kan kaybediyor. 2012 yılında masaüstü bilgisayarlarda 136.7 milyonluk bir satış yapılırken, 2013 yılında 129.1 milyona geriledi. 2018 yılında bu rakamın 119.2 milyon adete düşmesi bekleniyor.
gt; Masaüstü bilgisayardaki dönüşümün en büyük sebebi taşınabilir bilgisayarlar. Özellikle tablet ve akıllı telefonlara olan ilgi PC satışlarını aşağı çekiyor.
gt; Akıllı telefon ve tabletlerle hayatımız vazgeçilmezi haline gelen mobil uygulamalar da PC satışlarını etkiliyor.
gt; İnsanların da mobil hale gelmesi masaüstü bilgisayarlarda dönüşümü kaçınılmaz hale getiriyor.

ÖMER TEMÜR/TÜRKİYE GAZETESİ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...