Kuluçka operasyonu! Okmeydanı'na bin 500 polisle baskın

Kuluçka operasyonu! Okmeydanı'na bin 500 polisle baskın

GÜNDEM Haberleri

Başbakan'ın 'Terör örgütlerinin kuluçka yuvası' dediği semtte DHKP-C'ye ağır darbe indirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Okmeydanı'nda 2 kişinin ölümü 9 polisin de yaralandığı terör eylemlerinin ardından 4 merkezde şafak baskını yaptı. 22 Mayıs'taki eylemleri tertipleyen DHKP-C terör örgütünün semt yapılanmasına darbe indirmek isteyen polis, Okmeydanı, Alibeyköy, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de operasyonlar düzenlendi. Bin 500 polisin katıldığı operasyonlarda 5'i çocuk 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Okmeydanı'nda ve daha öncesinde yaşanan sokak olaylarında polise molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldıran şüpheliler olduğu belirtilirken, bazılarının işyerlerine de zarar verdiği dile getirildi. Bazı zanlıların incelenen güvenlik ve polis kameralarından tespit edildiği ifade edildi. Baskınlardaki aramalarda, 3 tabanca 1 av tüfeği, 2 el yapımı parça tesirli bomba, 46 molotofkokteyli, el yapımı metal sapanlar ve örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan 32 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Önceki gün düzenlenen operasyonlarda da 6 kişi gözaltına alınmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Mayıs'taki eylemlerle ilgili, Okmeydanı'nın 'terör örgütlerinin' kuluçka yuvası olduğunu ifade etmiş ve "Maalesef bölgede bir güvenlik zafiyeti var. Gereken yapılacak" demişti.


nbsp;Kuluçka operasyonu! Okmeydanı'na bin 500 polisle baskın


DELİLLERİ YAKTILAR
Özel harekât ekipleri, itfaiye merdivenine tırmanarak "Gençlik Federasyonu"nda girdi. İçeride bulunan DHKP-C'lilerin bilgisayar ve örgütsel dokümanları yaktıkları, yangının da polisler tarafından söndürüldüğü bildirildi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...