Diyarbakır'da PKK'ya büyük öfke, acılı analar BDP'yi bastı

Diyarbakır'da PKK'ya büyük öfke, acılı analar BDP'yi bastı

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın çocuklarını kaçırdığını söyleyen anneler eylemlerini BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'na taşıdı. Partililerin aileleri darp ettiği öne sürüldü

Yıllarca "Kürtler için mücadele ettiği" yalanına sığınan PKK'ya Kürt isyanı... Evlatlarını isteyen aileler, BDP ve HDP'nin il merkezini bastı. Partililer, acılı ailelere sopalarla saldırdı. Oğlu dağda olan anne ve babalara STK'lar destek verdi: Barış olacaksa çocuklar niye dağa kaçırılıyor? Bu çocukların eli silah değil, kalem tutmalı!.. 23 Nisan pikniğinin ardından PKK'nın çocuklarını kaçırdığı iddiasıyla günlerdir Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan ailelerin bu seferki hedefi BDP oldu. Partinin Diyarbakır İl Başkanlığını basan aileler, çocuklarının geri getirilmesini istedi. İddiaya göre, BDP'li yetkililerle görüşmek isteyen aileler il binası içinde bir grup tarafından taş ve sopalarla darp edildi. Bunun üzerine dışarı çıkan aileler, sloganlar atarak oturma eylemini binanın önüne taşıdı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, darp edildiği iddia edilen iki kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Daha sonra polisin il binası önünden uzaklaştırdığı aileler, eylemlerine Dağkapı Meydanı'nda devam etti. Barış istediklerini belirten aileler "Dağdaki tüm çocuklar gelsin diyoruz. Eylem süresince diğer siyasi partilerden destek gördük ama oy verdiğimiz partiden ses yok. Sadece yanımızda görmek isteriz" diyerek BDP'ye tepki gösterdiler. Ellerinde çocuklarına ait fotoğraflarla eylem yapan aileler, Başbakan Erdoğan'a da verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları da yaptıkları açıklamalarla ailelere destek oldu. nbsp;
SORUŞTURMA?SÜRÜYOR
Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ailelerin şikayetleri ve basında yer alan haberleri ihbar kabul ederek başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Ayrıca, BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın da eylem yapan ailelerle görüşeceği öğrenildi. Görüşme bugün saat 10.00 ile 12.00 arasında belediye binasında gerçekleşecek. Gerginliğin ardından BDP'den de "Üç beş kendini bilmez kişi Diyarbakır il binamıza saldırmıştır" açıklaması geldi. Terör örgütü ise nbsp;"Bize katılan herkes gönüllü bir biçimde kendisi katılmaktadır. Ayrıca saflarımıza katılım yaş sınırı bellidir. Bu gençleri geri göndermeyi değil, savaş dışı alanlarda eğitmeyi esas almaktayız" açıklaması yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...