Taner Yıldız: 'Soma'da kırık halka aranıyor'

Taner Yıldız: 'Soma'da kırık halka aranıyor'

GÜNDEM Haberleri

'Soma'daki madende ısıyı ölçecek derece var. 37 dereceyi aşınca haber verilmesi gerekiyor. Burada aksaklık olmuş. Kim görevini yapmamış, ona bakıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasına ilişkin araştırmanın sürdüğünü belirtti. Çalışma ve Enerji Bakanlığı müfettişlerinin denetimlerini sürdürdüğünü belirten Bakan Yıldız, "Soma'da bu işletmeye ait üç ocak vardı. Kaza olan ocağın dışındaki iki ocak da eksikleri gidermeleri için kapatıldı. Bu iki ocak, eksiklikleri giderilene kadar üretim yapamayacak" diye konuştu. Kaza olan ocağın ise şu anda sadece teftişe açık olduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Söz konusu ocak delillerin karartılmaması için kapalı durumda. İlk yapılan incelemelerde kömür kızışması sebebiyle kazanın olduğu görülüyor. Soma'daki madende ısıyı ölçecek derece var. Derece koymazsanız sıcaklığı nasıl ölçeceksiniz. 37 dereceyi aşınca haber verilmesi gerekiyor. Burada zincirin halkaları var. Demek ki bir yerde aksaklık olmuş. Kim görevini aksatmış ona bakıyoruz."
Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...