Alternatif yakıtlı araçlar bir bir gerçek oluyor

Alternatif yakıtlı araçlar bir bir gerçek oluyor

Ekonomi Haberleri

Sıradışı tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Renault Twizy, ufak boyutlarıyla özellikle şehir içi için iyi bir alternatif.

Burgaz Ada'da Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ın öncülüğünde test ettiğimiz Twizy 26 Haziran'dan itibaren Türkiye'de yola çıkıyor. Twizy tek motor ve tek ekipman seviyesi ile pazara sunuluyor. 17bg gücünde, maksimum hızı 80km/s olan Twizy'nin tek versiyonu "Life" istenildiğinde kişiye özel tasarım ile de satın alınabiliyor. Renault Twizy, 100 km'lik menzile sahip. Twizy'nin şarjı 3½ saatten daha az bir sürede tamamlanabiliyor. 6.1kw/s lityum-iyon bataryası 220V'luk herhangi bir elektrik prizinden şarj olabiliyor. Twizy'de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemeri ve arka yolcu için de üç noktalı arka emniyet kemeri ile güvenliğe önem veriliyor Renault Twizy bataryası ile birlikte satılıyor ve bataryası dahil 13.700 avrodan başlıyor.

Otomotiv ihracatı yükselişte
Otomotiv ihracatı AB ülkelerinin etkisiyle zirveye çıktı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), 3 aydır arka arkaya 2 milyar dolar dış satış bandını aştı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, "AB ülkelerindeki yükseliş trendinin devam etmesiyle bu bölgedeki dış satış payımızı yüzde 74 seviyesine çıkardık" nbsp;dedi. Otomotiv ihracatında 2013 Mart ayından bu yana üst üste 4 aydır artış yakalayan otomotiv endüstrisi, mayıs ayında tüm ürün gruplarında da büyüme gösterdi. Sabuncu, nbsp;2014'de 21.5 milyar dolarlık otomotiv ihracatı hedefini hatırlatarak, "Yılın ilk beş ayında yüzde 11 artışla 9.7 milyar dolarlık ihracata ulaştık. Yılı yarılamadan hedefimizin yarısına çok yaklaştık. Yıl sonunda 23 milyar dolar üzerinde bir ihracat bekliyoruz" diye konuştu. nbsp;

nbsp;Alternatif yakıtlı araçlar bir bir gerçek oluyor
Milyon avroluk klasikler
Bu yıl ikincisi düzenlenen otomobil güzellik ve zarafet yarışması Istanbul Concours d'Elegance, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Milyonlarca avroluk güzeller iki gün boyunca kıyasıya rekabet ettiler. Katılımcılar arasında Rolls Royce, Porsche, Ferrari, Jaguar, Mercedes, Cadillac, Ford, Chevrolet, Dodge, Austin ve Buick gibi otomotiv dünyasının mihenk taşlarını oluşturan markalar yer aldı. Rahmi Koç, Cengiz Arsay, Sevan Bıçakçı, Aydın Harezi, Cengiz Artam, Ayşe Ataman, Ahmet Öngün ve Hasan İnsel gibi isimlerin araçlarının bulunduğu yarışmada People's Choice kategorisinde yer alacak otomobiller halkın seçimi ile değerlendirildi.

BMW M serisini merak edenler İstanbul Park'a
Her sene dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirilen BMW M Driving Experience etkinliğine bu sene İstanbul ev sahipliği yapıyor. Türkiye için ayrılan 27 Haziran 2014, Cuma günü tüm gün süresince bu eşsiz deneyimi yaşamak, BMW M3 ve M4 modelleri daha yollara çıkmadan pistte otomobillerin performanslarını deneyimlemek ve adrenalin dolu unutulmayacak bir gün geçirmek isteyenler sınırlı sayıdaki biletleri, Biletix.com adresinden satın alabilirler.

CAYENNE DIESEL YENİDEN ŞEKİLLENDİ
Porsche Cayenne Diesel, Platinum Edition serisi ile yeniden şekillendi. Özel standart ekipmanları ve özel fiyatıyla farklılaşan Cayenne Diesel Platinum Edition'da, diğer modellerde opsiyon olan donanımlar ve teknolojiler standart olarak sunuluyor. Bu özel seride, Cayenne Ailesi'nin diğer üyelerinde opsiyonel olarak sunulan Xenon farlar, ön ve arka park sensörü, Porsche logolu 19 inç Cayenne Dizayn jantlar, servotronik direksiyon ve Porsche İletişim Sistemi (PCM) gibi birçok donanım ve teknoloji bulunuyor. Araçta ayrıca Platinum Edition logolu kapı döşemeleri, bu modele özgü çift renk iç tasarım da yer alıyor.

C4'E, BENZİNLİ VERSİYON nbsp;
Citroën'in kompakt segmentte en çok tercih edilen modeli olan C4, iki farklı benzinli versiyon ile model alternatiflerini artırıyor. nbsp;Citroën C4, artık dizel motorlu versiyonlarının yanı sıra 1.4 VTI 95 HP Easy ve 1.6 VTI 120 HP Confort modelleri ile de sahip olunabilecek. Her iki benzinli modelde de ESP ve yokuş kalkış destek sistemi (Hill Holder) standart olarak yer alıyor. Citroën C4 1.4 VTI 95 HP Easy modeli 48.900 TL 1.6 VTI 120 HP Confort versiyonu ise 54.400 TL fiyatla satışa sunuluyor.

HAFTANIN OTOMOBİLİ
Volkswagen Amarok Canyon
Fiyatı: 95.730 TL'den başlıyor
nbsp;Alternatif yakıtlı araçlar bir bir gerçek oluyor
ARTILARI
Dış tasarımı, kalitesi ve performansıyla çok başarılı bir araç. Ticari amacı olmayan ama büyük ve rahat bir araç isteyenler için de ideal bir seçim. Keyifli; kendinizi yukarıda ve yüksekte hissediyorsunuz. Canyon ise yenilenmiş bazı donanım özellikleri ve sportif havasıyla ayrıca dikkat çeken ve keyif veren bir araç

EKSİLERİ
Uzun yolda biraz yorucu. Gerçi bu sınıfta her aracın ortak sorunu bu. İstanbul'da yaşayanlar için 1. Köprüyü kullanamamak dezavantajı var. Bir de bagajı açık bıraktığınız sürece kapalı bir bagaj alanınız yok. Bunun da çözümü aslında kolay.

Teknik özellikleri
2 litre dizel, 180 beygirlik bir motora sahip, otomatik ve düz vites seçenekleri var. Bütün Canyon modelleri 4x4.

BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...