Işid'den kaçan şoför: Rehineler zor durumda

Işid'den kaçan şoför: Rehineler zor durumda

GÜNDEM Haberleri

IŞİD militanlarının elinden kurtulan Urfalı şoför dehşet günlerini anlattı: "Kaçamayalım diye bizi aç ve susuz bıraktılar."

IŞİD'in rehin aldığı 32 kamyon şoföründen İbrahim Kaynak, kaçarak memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne geldi. Irak'ın Erbil kentinde yükünü boşaltıktan sonra kamyonuyla Musul'a geçtiği sırada IŞİD militanları tarafından durdurulduğunu anlatan Kaynak, "Türk olduğumu öğrenince 'Sana ceza keseceğiz' dediler. 'Bana nasıl ceza kesersiniz?' diye sorunca, 'Şimdi nasıl ceza kestiğimizi göstereceğiz' diyerek beni boş bir yere götürdüler. Gittiğimiz yerde 20'ye yakın şoför de vardı. Çoğu halsiz ve açtı, içlerinde bir tek ben sağlam kalmıştım. Musul'un merkezinde büyük patlamalar olunca etrafımızdaki bütün militanlar o bölgeye gitti. Ben de fırsattan istifade duvardan atlayarak, kamyonumun yanına gittim. Kamyon çalışmayınca başka bir Türk şoförün yardımıyla peşmerge bölgesine geçtim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...