Facebook'ta buldu dava açtı

/ Kaynak: AA
Facebook'ta buldu dava açtı

YAŞAM Haberleri  / AA

Başsavcılık, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e Facebook üzerinden hakarette bulunduğu gerekçesiyle H.D. adlı kişi hakkında dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianamede H.D'ye "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçlaması yöneltildi ve 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar mahkumiyeti talep edildi. İddianamede, soruşturmanın, İçten'in avukatının şikayetiyle başladığı belirtildi. Facebook'ta rumuzla paylaşımda bulunan şüphelinin belirlenmesi amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğüne dijital kanıt araştırması yapılması için müzekkere yazıldığı bildirilen iddianamede, sanığın kullandığı Facebook adresi ziyaret edildiğinde, paylaşılan bir fotoğrafta görülen otomobilin plakasının sorgulanması sonucunda kendisine ulaşıldığı aktarıldı. nbsp;Sanığın, talimatla alınan ifadesinde, ulaşılan Facebook profilinin kendisine ait olduğunu belirterek, "müşteki İçten ile ilgili geçmişte hiçbir yorumunun, bağlantısının veya ilgisinin olmadığını söylediği ve suçlamaları reddettiği" aktarılan iddianamede, "dijital kanıt araştırmasına dayalı bilgiler doğrultusunda, sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu" ifade edildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...