IŞİD ilerliyor borsa düşüyor altın yükseliyor

IŞİD ilerliyor borsa düşüyor altın yükseliyor

Ekonomi Haberleri

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçiren IŞİD militanlarının ilerlemesini sürdürmesi, piyasalardaki olumsuz etkisini büyütüyor.

IŞİD'in ilerlemesinden sonra hisse senedi piyasalarında satışlar arttı ve Türk Lirası, dolar ve avro karşısında geriledi. Dolar, Irak'taki gelişmelerin etkisiyle dün 2.15 TL'ye kadar yükseldi, daha sonra 2.14 TL'de dengelendi. Avro da 2.90 liraya ulaştı. Hisse senetlerinde, IŞİD'in ilerlemesiyle artan satış baskısı dün kendini gösterdi. Endeks 77 bin 443 puana kadar geriledikten sonra günü 77 bin 645 puandan kapattı. Hisse senetleri yüzde 1.7 değer kaybetti. Sınırımızdaki gerginlik, altın fiyatlarını da zirveye çıkardı. Cumhuriyet altını 590 lirayı geçerken, çeyrek altın ise 150 liraya kadar yükseldikten sonra günü 147 liradan kapattı. Kuyumcular, "Düğünlerin başladığı bu dönemde bu hızlı yükseliş hem bizim için hem tüketiciler için kötü oldu. Müşteri altının düşmesini bekliyor, biz ise müşteri gelmesini bekliyoruz" diyor.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...